• home
 • video
 • pas verschenen

  Naesen panikeert niet: "Ziek zijn gaat hand in hand met topvorm"

  Naesen werd dit seizoen 2e in Milaan-Sanremo en 3e in Gent-Wevelgem.

  Voor Oliver Naesen verloopt de voorbereiding op de Ronde van Vlaanderen niet optimaal. De kopman van AG2R heeft een zware verkoudheid en zakt daardoor met twijfels af naar de start van Vlaanderens Mooiste.

  ""Champagne showers" zijn de oorzaak"

  Naesen was gisteren onzichtbaar in Dwars Door Vlaanderen. Achteraf bevestigde hij bij TV Oost Nieuws dat een bronchitis roet in het eten gooit van zijn voorbereiding op de Ronde van Vlaanderen. 

   

  Hoe is het een dag na de koers gesteld met de kopman van AG2R? "Ik ben niet op sterven na dood, maar ik heb wel een serieuze verkoudheid", zegt Naesen bij Sporza. "Gisteren reed ik daardoor serieus onder mijn niveau. Het is geen ideale voorbereiding op de Ronde van Vlaanderen, maar het is niet het einde van de wereld. Ik sta zeker niet geparkeerd."

   

  "Het is uiteraard vervelend om nu ziek te worden. Maar dat gaat hand in hand met in vorm zijn", weet Naesen. "Ik sta op mijn lichtst en dan is het balanceren op een slappe koord tussen ziek worden of net heel goed zijn."

   

  Waar liep Naesen de verkoudheid op? "Ik steek het op de "champagne showers" van op het podium van Gent-Wevelgem. Daags nadien begon mijn neus te lopen. Volgens mij moet ik het daar zoeken. Ik werd nat op het podium en liep daarna lang met natte kleren rond."

  Het is uiteraard vervelend om nu ziek te worden. Maar dat gaat hand in hand met in vorm zijn.

  Oliver Naesen

  "Ik zie het nog goedkomen"

  Hoeveel % denkt Naesen nu kwijt te zijn voor zondag? "Ik moet 5 dagen antibiotica nemen. Ik heb dat nog niet veel moeten doen. Ik weet dus niet hoe mijn lichaam daarop reageert", klinkt het afwachtend.

   

  "Ik hoop dat ik weinig kwijt ben. Ik probeer het zo positief mogelijk te bekijken. Het is minder erg dan vorig seizoen het geval was, ik zie het nog goedkomen."

   

  Gaat Naesen morgen opnieuw de baan op met zijn tweewieler? "Vandaag heb ik voor het eerst sinds de Ronde van Oman (begin februari, red) niet getraind. Dat is een serieus blok."

   

  "Het is dan ook geen ramp om een dag over te slaan. Morgen doe ik de verkenning van het parcours van de Ronde van Vlaanderen met de de rest van de ploeg. Ik ben er zeker van dat dat zonder problemen zal lukken. Gisteren ging het ook zonder problemen, enkel na de koers besefte ik dat ik veel sneller tegen mijn limiet zat. Hopelijk is het zondag anders."

  Ik hoop dat ik weinig kwijt ben. Ik probeer het zo positief mogelijk te bekijken. Het is minder erg dan vorig seizoen het geval was, ik zie het nog goedkomen.

  Oliver Naesen

  De babbel met Naesen: