• home
 • video
 • pas verschenen

  Gezien in Vive le vélo: de mentaliteit van de crossers, de Ronde of de Amstel en de Backaerts

  Annemiek van Vleuten en Bert De Backer

  Annemiek van Vleuten en Bert De Backer blikken samen met Karl Vannieuwkerke vooruit naar de Ronde van Vlaanderen.

  In Vive le Vélo, Leve de Ronde blikt Karl Vannieuwkerke samen met zijn gasten vooruit naar de hoogdag van het Vlaamse wielervoorjaar. Kijk hieronder naar enkele fragmenten uit de aflevering van gisteravond.

  "Geen crossers, maar toptalenten"

  Annemiek van Vleuten, Bert De Backer en José De Cauwer waren te gast in Cimorné in Aalst. Kijken zij op van de prestaties van cyclocrossers Wout van Aert en Mathieu van der Poel?

   

  "Voor mij zijn dat geen crossers. Het zijn gewoon toptalenten", stelt onze gewaardeerde cocommentator en voormalig bondscoach José De Cauwer.

   

  De Backer (Vital Concept-B&B): "Ik heb vooral respect voor hun mentaliteit. In de winter moeten ze zich elke week staande houden, met de media-aandacht er nog eens bovenop. En nu staan ze met een frisse kop aan de start in de voorjaarskoersen. Dat leid ik toch af uit hun manier van koersen."


  "De afstand is nog een ander verhaal. Ik wil niks afdoen aan de mooie overwinning van Mathieu in Dwars door Vlaanderen, maar de Ronde van Vlaanderen is toch andere koek", weet Van Vleuten, die de Ronde voor vrouwen won in 2011.

  Van der Poel: "Moet mijn land bedriegen"

  Als winnaar van Dwars door Vlaanderen mag Mathieu van der Poel nog een keer aanschuiven bij Maarten Vangramberen, deze keer in het Regenboogstadion van Zulte Waregem. Doet hij liefst de Ronde van Vlaanderen of de Amstel Gold Race erbij?

   

  "Goh, dat is een moeilijke vraag", antwoordt de Nederlandse kampioen. "Dan zal ik mijn land toch moeten bedriegen. De Ronde heeft nog net iets meer aanzien. Bijna iedereen zou voor die wedstrijd kiezen."

   

  Parijs-Roubaix blijft geen optie dit seizoen? "Neen, we hadden die wedstrijd niet gepland en dat houden we zo. Het zou allemaal iets te veel worden."

   

  Win een door Mathieu van der Poel gesigneerd shirt van Vive le Vélo.

  Heeft Backaert een vriendin?

  Wouter Deboot verkent de Ronde van Vlaanderen op zijn toerfiets en houdt deze keer halt bij de familie Backaert in Michelbeke. Mama Christine vertelt in haar kaashoeve dat ze de wedstrijden van haar zoon en profrenner Frederik niet meer op de voet volgt. "Er komt te veel stress bij kijken. Ik heb het moeten loslaten", legt ze uit.


  Frederik zelf komt net aan van een trainingstocht. "Ik ga binnenkort hiernaast wonen in een appartement. Met een vriendin? Dat zou je graag weten, hé", bloost de renner van Wanty-Groupe Gobert.

  Uitsmijter: "Bakelants kan nog iets leren van dat steentje"

  De gasten van Karl Vannieuwkerke kijken in opperste verbazing toe hoe Mathieu van der Poel een steentje wegketst met zijn fiets. "Daar kan Bakelants nog iets van leren", grijnst Bert De Backer.

  Kijk naar de volledige uitzending van Vive le vélo (03/04)

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Straks met Boonen, Planckaert en Smeets

  Vanavond kunt u nog een laatste keer naar Vive le vélo, Leve de Ronde kijken. In Antwerpen schuiven Tom Boonen, Eddy Planckaert en Mart Smeets mee aan. Afspraak om 22.20u op Eén.