• home
 • video
 • pas verschenen

  Pöstlberger: "De sterkste heeft niet gewonnen vandaag, wel de slimste"

  Lukas Pöstlberger haalde het podium net niet.

  De Oostenrijker Lukas Pöstlberger was de hele dag in de weer in de vlucht in Dwars door Vlaanderen, maar moest uiteindelijk vrede nemen met een vierde plek. "Ik wou echt de overwinning."

  Drievoudig wereldkampioen Peter Sagan spaart zijn krachten voor de Ronde van Vlaanderen, dus vaste helper Lukas Pöstlberger mocht eens zijn eigen kans gaan in Dwars door Vlaanderen. En die mogelijkheid liet hij niet liggen: de Oostenrijker kleurde de hele dag de voorhoede.

   

  "Ik moest eens geen energie sparen voor Sagan, dus kon zelf gaan", vertelde Pöstlberger. "Ik had eigenlijk moeten aanvallen in de laatste 10 kilometer, maar ik was te vermoeid na een hele dag in de vlucht. Een vierde plek is oké, maar ik wou eigenlijk echt een overwinning."

   

  "De sterkste heeft niet gewonnen vandaag, wel de slimste", zei Pöstlberger verrassend over Mathieu van der Poel. "Ik zeg niet dat ik de sterkste was, maar ik voelde me wel goed. Een hele dag in de vlucht en dan de streep halen met de eersten, is een goede prestatie. Maar Van der Poel kan zijn sprint goed timen en is een sterke kerel."

   

  "Of hij zondag favoriet is voor de Ronde van Vlaanderen? Ik zet mijn geld nog altijd op Sagan. Hij heeft een goede voorbereiding gehad, dus we vechten zondag voor de overwinning."

  Pöstlberger: "Van der Poel is een sterke kerel"

  Renaat neemt Pöstlberger mee naar kopgroep in ruil voor interview

  Dwars door Vlaanderen moest even worden stilgelegd om een ambulance uit de vrouwenwedstrijd voorrang te geven. De koplopers kregen dan weer de tijd om hun voorsprong te pakken, maar Lukas Pöstlberger had de trein gemist. Hij mocht even aan de motor van Renaat Schotte hangen om opnieuw aan te sluiten bij zijn zeven medevluchters.