• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Renaat neemt Pöstlberger mee naar kopgroep in ruil voor interview

  Verwarring troef in Dwars door Vlaanderen, toen de koers plots werd stilgelegd om een ambulance uit de vrouwenwedstrijd voorrang te geven. De wedstrijd weer op gang trekken was niet evident. Gelukkig was er Renaat Schotte op de motor om "een handje te helpen".

  Toen de wedstrijd weer op gang getrokken moest worden, moesten de 8 vluchters weer uit het peloton gehaald worden om met voorsprong weer te mogen vertrekken. 7 koplopers waren snel gevonden, maar de 8e was niet te vinden.

   

  Zonder Lukas Pöstlberger vertrok het groepje toch weer. De Oostenrijkse kampioen dook uiteindelijk toch op, maar zou hij nog voorin geraken? Tot hij de motor van Renaat Schotte zag.

   

  "Ich darf keine interview machen", zei Renaat in zijn beste Duits. "Nicht stürtzen, bitte (niet vallen, aub)." Waarna Pöstlberger toch enkele woorden in de microfoon van Renaat sprak. "Dit is een verraderlijke situatie. Maar we doen ons best. Bedankt, jongens!"

  Van den Broeck: "In Catalonië koos de jury de ritwinnaar"

  Jurgen Van den Broeck analyseert vandaag de koers op de Sporza-redactie. "Ik heb het zelf meegemaakt in Catalonië", vertelde hij tijdens een interventie op Facebook over de neutralisatie in Dwars door Vlaanderen.

   

  "Het was slecht weer en er was ineens chaos. Niemand wist of we nog aan het koersen waren. Het was aan het sneeuwen en we vonden het te koud om nog voort te fietsen."

   

  "De organisatie vond dat we moesten blijven fietsen, maar op de volgende col ging dat niet meer door de overvloedige sneeuw. Ze hebben de wedstrijd dan stilgelegd en de jury heeft uit de kopgroep een winnaar gekozen. Ik denk dat Janez Brajkovic toen de gelukkige was."

   

  Toen het peloton halt moest houden, was dat met frisse tegenzin. "Iedereen denkt: ze zullen toch beginnen te rijden en ik moet vooraan zitten. Iedereen is dan wat opgejaagd wild", zegt Van den Broeck, die samen met Ruben Van Gucht de koers meteen na de aankomst zal analyseren. U kunt uw vragen stellen op onze Facebook-pagina. 

  Jurgen Van den Broeck over chaotische neutralisatie: "Ook nog meegemaakt"