• home
 • video
 • pas verschenen

  Wout van Aert: "Dat ik zo goed zou zijn, had ik niet verwacht"

  Wout van Aert was de tafelgast van Maarten Vangramberen in Vive le Vélo.

  Wout van Aert was de tafelgast van Maarten Vangramberen in Vive le Vélo.

  Net als maandag had Maarten Vangramberen dinsdag in Vive le Vélo een veldrijder te gast, eentje die het net als Mathieu Van der Poel uitstekend doet op de weg. Wout van Aert sprak er over zijn sterke prestaties op de weg tot nu toe. "Ik teer niet op revanche na mijn winter", vertelt hij.

  Wout van Aert is bezig aan een verbluffend voorjaar, met podiumplaatsen in de Strade Bianche en de E3 en een 6e plek in Milaan-Sanremo. In Gent-Wevelgem werd hij 29e, maar was hij wel een van de sterkste mannen in de koers. "Dat ik zo goed zou zijn, had ik niet verwacht", geeft Van Aert toe.

   

  "Vorig voorjaar was hoopvol en ik had wel gehoopt dat het beter zou gaan. Ik kwam misschien wel met minder vertrouwen uit de winter, maar in februari voelde ik weer rust in mijn hoofd en vanaf dan wist ik dat het wel goed zou komen."

   

  "Of ik teer op revanche na mijn winter? Ik begrijp dat er daar veel over te doen was, maar revanche is een slechte motivatie. Mijn motivatie is dat ik overal wil proberen de beste te zijn."

  Wout van Aert op de Kemmelberg.

  Wout van Aert op de Kemmelberg.

  "Als kind supporterde ik voor Boonen in de Ronde"

  In Gent-Wevelgem maakte Van Aert indruk met een versnelling op de Kemmelberg. "Vorig jaar had ik daar ook al een heel goed gevoel. Je moet daar vanuit het zadel kracht zetten, dat is wat veldrijders de hele winter doen in de modder. Ik denk dat ik daar wel een voordeel had", zegt Van Aert.

   

  "De Paterberg? In de vernieuwe finale van de Ronde is dat inderdaad een beslissende klim. De Paterberg is vrij kort, dat is nog wel wat te vergelijken met een helling in de cross. Maar er zijn nog veel andere hindernissen in de Ronde."

   

  Van Aert droomde als kind al van Vlaanderens Mooiste. "Dan kwam ik de hele dag niet uit de zetel. Mijn eerste herinnering is misschien wel de zege van Boonen in 2005. Als Kempenaar zat ik echt te supporteren vanuit de zetel."