• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Philipsen (21): "Mijn lichaam herstelt nog niet zo goed van de klassiekers"

  De 21-jarige Jasper Philipsen rijdt dit jaar voor het eerst de klassiekers.

  De piepjonge Jasper Philipsen (21) proeft dit seizoen voor het eerst van de voorjaarsklassiekers. "Ik vind het jammer dat mijn conditie niet zo goed is als normaal", zegt de renner van UAE Team Emirates.

  Philipsen: "In Harelbeke was ik te diep gegaan op Taaienberg"

  In de kasseiklassiekers zou Jasper Philipsen in de toekomst wel eens het mooie weer kunnen maken. Het Belgische toptalent werkt dit seizoen zijn eerste voorjaarscampagne af, maar zoekt naar het goede gevoel.

   

  "Met Milaan-Sanremo reed ik 2 weken geleden mijn eerste monument", blikt Philipsen terug. "Ik zat lang in de voorste gelederen van het peloton. Maar op de Cipressa ging het licht uit. Je moet heel sterk zijn in Milaan-Sanremo om in de finale een rol te spelen, dat zit er momenteel nog niet in voor mij."

   

  "In Harelbeke zat ik op de Taaienberg nog helemaal vooraan. Maar omdat ik daar zo diep was gegaan, had ik daarna nooit meer een goed gevoel in de wedstrijd. In Dwars door Vlaanderen kwam ik ten val."

  In de E3 ging Philipsen met de besten naar boven op de Taaienberg.

  "Ik heb trainingen geschrapt om mijn lichaam wat meer rust te geven"

  Zijn eerste voorjaar bij de profs hakt er wat in bij Philipsen. "Ik heb het gevoel dat mijn lichaam niet 100 procent herstelt van iedere wedstrijd", zegt de UAE-jonkie.

   

  "Klassiekers rijden is helemaal anders dan beloftewedstrijden. In de aanloop naar een helling moet je vechten voor je positie. Ik heb ook het gevoel dat mijn conditie minder goed is dan normaal."

   

  "In Nokere Koerse ging het dan wel heel goed. Tijdens de wedstrijd voelde ik me uitstekend, ik eindigde uiteindelijk derde. Maar die wedstrijd is wel een niveautje lager dan de WorldTour-klassiekers."

   

  "Momenteel verteer ik de klassiekers niet zo goed. Daarom heb ik de laatste tijd wat minder getraind en wat meer rust genomen. Maar ik ben nog jong. Iedere koers dit voorjaar is voor mij een leerschool."

  In het spoor van Jasper Philipsen