• home
 • video
 • pas verschenen

  De Bruyne premier? Comeback van Nys? De jaarlijkse aprilvisvangst

  Cornervlag

  Komen er volgend seizoen smartphones op de cornervlaggen? Wij twijfelen eraan.

  Als de kalender 1 april aangeeft, dan weet je dat je altijd extra moet opletten met het (sport)nieuws dat de wereld wordt ingestuurd. Dit vonden wij de meest opmerkelijke artikels van de dag.

  7 sur 7: De Bruyne kandidaat bij de verkiezingen

  Volgens "7 sur 7", de Waalse variant van Het Laatste Nieuws, heeft Kevin De Bruyne op de valreep een lijst ingediend voor de verkiezingen. Zijn partij heet JMEBLC (Je m'en bats les couilles ofwel Het kan me geen kloten schelen, verwijzend naar een uitspraak van De Bruyne op het EK). Mede-international Thomas Meunier ziet het alvast zitten, De Bruyne als premier.

  Telenet-Fidea Lions: Sven Nys duikt weer het veld in

  Bij Telenet-Fidea kondigen ze een comeback aan van hun manager Sven Nys, en dat op zijn 42e. "Ik heb mijn conditie de voorbije jaren behoorlijk onderhouden, maar ik miste de kick van de koers zelf. Die zoek ik graag weer op."

   

  "Het idee ontstond als een grap. Lars van der Haar en Toon Aerts begonnen me er steeds meer mee uit te dagen. Dus neem ik graag de handschoen op, al was het maar om hén op mijn beurt uit te dagen. Ik heb de ambitie om mij te tonen tussen de toppers van nu, maar verwacht nu ook niet dat ik zal winnen."

  RTBF: Tour 2019 wordt volledig in België gereden

  Onze collega's van RTBF haalden alle registers boven voor hun aprilvis. Vanwege veiligheidsredenen zou het parcours van de Tour 2019 Frankrijk vermijden en enkel nog op Belgisch grondgebied gereden worden. Ze konden er zelfs beslag leggen op het nieuwe rittenschema, met onder meer etappes als Lommel-Binche en West-Vleteren-Antwerpen.

   

  De RTBF slaagde er niet alleen in om enkele van haar eigen journalisten voor haar karretje te spannen, maar ook Brussels burgemeester Close deed een duit in het zakje. Hij beloofde de Grote Markt van Brussel, waar de grote finale zou plaatsvinden, te asfalteren.

  EFL: Cornervlaggen krijgen smartphones om doelpunten te vieren in League Cup

  De meest originele aprilvis uit Engeland kwam er van de English Football League, de organisator van onder meer de League Cup. Die liet weten dat er vanaf volgend seizoen speciale smartphones op de cornervlaggen worden gemonteerd. Die kunnen spelers dan gebruiken om de viering van hun doelpunt vast te leggen.

   

  "Spelers houden evenveel van de likes op de sociale media als van hun doelpunten. Daarom geven we hen nu een extra kans om nog meer likes te scoren", zegt John Luck van de EFL.

  De eerste tweet(s) ooit van NFL-ster Tom Brady (41)

  En dan ook nog...