Van der Poel: "Misschien kan ik volgende week wel mee met Wout op de Paterberg"

  Wout van Aert en Mathieu van der Poel behoorden tot de uitblinkers in Gent-Wevelgem. "Het lijkt hier precies een cross-studio", lachte Sven Nys in het gezelschap van de laatste wereldkampioenen veldrijden.

  Van der Poel: "Paar keer tussen mijn kader gehangen"

  Van der Poel eindigde net niet op het podium in Wevelgem. "Ik ben wel tevreden over het algemeen, maar ik zat twee keer vast in de sprint", zegt de Nederlandse kampioen. "Het is natuurlijk een beetje je eigen fout en je moet daar ook geluk bij hebben. Maar als ik vrij kan sprinten, dan zit er meer in."

   

  Toen de wind het peloton uit elkaar waaide was Van der Poel mee met de vroege vlucht. "Ik sprong er als laatste renner naartoe. Zoiets heb ik nog niet veel meegemaakt, ik schrok toen ik naar mijn wattages keek. Ik heb een paar keer serieus tussen mijn kader gehangen."

   

  Sven Nys schat Van Aert nog iets hoger in dan Van der Poel met het oog op de Ronde. "Ik ben het daar mee eens", zegt Van der Poel. "Op de Kemmelberg had ik geen antwoord op de versnelling van Stybar en Wout. Als dat op de Paterberg gebeurt, dan ben ik ook niet mee."

   

  "Maar het is nog een week naar de Ronde van Vlaanderen en misschien heeft deze koers me heel goed gedaan en kan ik volgende week wel mee." Van der Poel kan zijn vorm nog een beetje meer aanscherpen in Dwars door Vlaanderen woensdag.

  Sven Nys: "Het is hier net de studio na een cross"

  Van Aert: "Geeft veel vertrouwen voor onze jonge ploeg"

  Wout van Aert maakte de hele dag mee de koers in Gent-Wevelgem en kwam daarbij vaak zijn rivaal uit het veld tegen. "Je was gewaarschuwd met de wind en het was al zenuwachtig tussen de officieuze en officiële start. Het scheurde na de 20e renner. Het was even een mooie situatie, maar het was nog ver."

   

  Op de laatste beklimming van de Kemmelberg maakte Van Aert indruk. Hij diende Stybar van antwoord. "Op zo'n soort klim heeft het weinig nut om in het wiel te zitten. Daar heb je geen voordeel bij. Ik ben gewoon blij met wat we als ploeg gepresteerd hebben, dat geeft veel vertrouwen."

   

  "We hebben een heel jonge ploeg, behalve Maarten Wynants. Die stuurt ons de hele dag door en dan is het makkelijker om de juiste keuzes te maken." Woensdag past Van Aert voor Dwars door Vlaanderen. "Ik ga nog enkele goeie trainingen doen en dan toeleven naar de Ronde van Vlaanderen."

  Bekijk het gesprek in de studio met Van Aert en Van der Poel