• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Lampaert: "Het is niet dat alles nu vergeten is na één mindere koers"

  Lampaert en co moesten een hele dag achtervolgen.

  Deceuninck-Quick Step dronk dit voorjaar al heel veel champagne, maar holde in Gent-Wevelgem vaak achter de feiten aan. "Tactisch hebben we misschien niet zo goed gereden", gaf Yves Lampaert toe. Sprinter Elia Viviani: "Elke sprint heeft zijn verhaal en dit verhaal was niet goed."

  Viviani: "Gaviria stopte met trappen"

  Vorig jaar huilde Elia Viviani na een tweede plaats in de Vanackerestraat, dit jaar kon de Italiaanse kampioen de klus weer niet klaren in de sprint. "Of ik revanche wilde halen voor vorig jaar? Elke sprint heeft zijn eigen verhaal en dat was vandaag niet goed."

   

  "Ik zat in het wiel van Kristoff, maar toen hij aanzette, kwam Gaviria vanaf links en hij stopte als ploegmaat van Kristoff met trappen."

   

  "Kristoff had vrije baan en vanaf rechts kwamen ze dan voor de podiumplaatsen. Maar Kristoff was de sterkste. Hij verdient de zege na een geweldige sprint. Ik had pech. Ik heb nu een rustperiode en bouw dan via Romandië op naar de Giro."

  Lampaert: "In Ieper een flinke patat gekregen"

  "We hebben een hele dag een beetje achter de feiten aangereden", analyseerde Yves Lampaert. "We hadden gelukkig Tim Declercq nog mee, maar dit is niet onze manier van koersen. Of er paniek was? Dat is een groot woord, maar we zaten toch niet op ons gemak. Ik heb op bepaalde momenten gedacht dat onze koers voorbij was."

   

  "Ik heb veel gegeven in de achtervolging en heb daarna toch een patat gekregen. In Ieper was ik volledig leeg. Of we nu ontgoocheld zijn? Dat valt wel mee. Het is niet dat na één mindere koers nu alles vergeten is."

   

  "Er zat misschien meer in, maar tactisch hebben we niet zo goed gereden. Hopelijk zitten we volgende week in een andere situatie en kunnen we het weer in ons voordeel doen uitdraaien. Mijn vorm? Vrijdag voelde ik me heel goed, vandaag iets minder. Maar ik heb veel gegeven onderweg."

  Gilbert: "Ik denk dat iedereen leeg is"

  "Het was een superharde koers. Ik denk dat iedereen leeg is", zuchtte Philippe Gilbert. "We moesten echt diep gaan vandaag. We zijn na die waaiers nog teruggekomen en hebben alles op de sprint gezet. Elia zei dat hij zich goed voelde, maar blijkbaar was de sprint niet top."

  Tim Declercq was de enige man van Deceuninck-Quick Step in de eerste waaier: