• home
 • video
 • pas verschenen

  Van den Bergh voorgesteld in Gent: "Ben weer onbekende die zich moet bewijzen"

  Van den Bergh verhuist deze zomer van Beerschot Wilrijk naar AA Gent

  Jan Van den Bergh verhuist komende zomer van Beerschot Wilrijk naar AA Gent. De ploeg kwam de verdediger op het spoor tijdens de confrontatie in de Croky Cup. "Niets is mooier dan voor een ploeg uit de G5 spelen", zei Van den Bergh bij zijn voorstelling.

  Jan Van den Bergh speelt de komende weken Play-off II met Beerschot Wilrijk, daarna trekt hij naar Gent. Bij zijn nieuwe club werd hij vandaag al voorgesteld. "De bekermatch tegen Beerschot Wilrijk was een goed moment voor ons om hem met onze eigen ogen aan het werk te zien", vertelde Michel Louwagie.

   

  "Hij stond tegenover Jaremtsjoek, toch niet de traagste, en deed dat goed. Daarna zijn we hem intensiever beginnen te volgen. We hoorden ook veel positieve commentaren over zijn mentaliteit. Al snel besloten we hem een contract te geven."

   

  De linksvoetige centrale verdediger kreeg een contract voor 1 jaar met optie op nog een extra jaar. "Dit is een mooie dag", zei de 24-jarige Van den Bergh. "Als voetballer is er niets mooier dan bij een G5-ploeg te tekenen. Gent heeft de laatste jaren enorme stappen gezet."

   

  "Ik ben een beetje een laatbloeier maar dit is de ideale stap op dit moment om me nog te verbeteren. Ik heb de voorbije matchen van de ploeg allemaal bekeken om zo sneller de coach, mijn medespelers en het systeem op te pikken."

   

  "Ik kom hier toe als een onbekende die nog alles moet bewijzen. Net als bij mijn vorige ploegen. Ik wil me bewijzen. Ik wil tonen dat het vertrouwen in mij terecht is."

  Vandaag werd Van den Bergh voorgesteld in Gent