• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Damen: "Met "United by 13" willen we jeugdspelers in Antwerpen houden"

  Beerschot Wilrijk heeft Rupel Boom overgenomen. Ondervoorzitter Walter Damen van Beerschot geeft tekst en uitleg. "Dit is een bijzonder positieve overname, die op 2 pijlers is geënt: de jeugd gaat samenwerken en de 1e elftallen ook."

  Damen spreekt van een win-winsituatie voor beide clubs. "Rupel Boom zal een  satellietclub zijn, maar tegelijkertijd geven wij ook bestaanszekerheid aan Rupel Boom. De wisselwerking tussen beide gehelen zal heel belangrijk zijn."

   

  "We wilden ook geen clubs meer overnemen met een volledige naamswijziging, daarom hebben we "United by 13" gecreëerd. Rupel Boom blijft Rupel Boom. De eigenheid van de club blijft behouden, maar de club heeft een grotere bestaanszekerheid."

   

  En er is meer: "Die wisselwerking willen we ook graag tussen de supporters zien. Wij hopen natuurlijk dat de supporters van Rupel Boom naar ons komen kijken en dat er een groot stuk van onze fans naar daar afzakt."

   

  "We zien dit als een bjizonder positief verhaal: een schaalvergroting met een knipoog naar de zuidrand van Antwerpen, waarbij we veel mogelijkheden hebben, maar ook veel mogelijkheden kunnen geven."

   

  "We hebben nu een eigen eerste ploeg, die in 1A zal uitkomen of in 1B zal blijven, én een 1e Amateur-ploeg. Onze jonge talenten die nu misschien net nog iets tekortschieten, kunnen in 1e Amateur aan de slag en op die manier doorgroeien."

  "Andere clubs die willen meestappen in het verhaal "United by 13" zijn welkom

  Een ander belangrijk element in het verhaal is de samenwerking tussen de jeugdwerkingen. "Wij hopen op die manier heel veel duizenden jongeren te laten voetballen binnen Antwerpen in plaats van dat toptalenten moeten uitwijken naar clubs ver buiten Antwerpen. WIj hebben nu 650 jeugdspelers, er staan er nog 450 op de wachtlijst. We kunnen de kinderen nu geruststellen. Ze zullen hier in de buurt kunnen voetballen."

   

  "Kinderen uit hun natuurlijk biotoop halen, vinden wij geen goed idee. Nu zagen we te vaak dat Belgische topclubs jonge talenten kwamen wegplukken van familie en school, en dat was niet altijd een goeie zaak. Nu kunnen ouders beslissen om hun kind dicht bij huis te laten doorgroeien."

   

  Op de persvoorstelling vandaag werd de titel "United by 13" aan het toekomstproject van Beerschot Wilrijk gegeven. Blijft het dan niet alleen bij Rupel Boom? "We zullen afwachten. We gaan allemaal onder de noemer "United by 13" (verwijzend naar het stamnummer, red). Als andere clubs daar in de omgeving zeggen dat ze willen meestappen in dat verhaal, zijn ze uiteraard welkom om te komen praten."