• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Thiam test haar WK-vorm voor het eerst eind juni in Talence

  Nafi Thiam zal na haar kuitblessure eind juni in Talence haar eerste belangrijke zevenkamp afwerken. De mythische meeting in Götzis in mei komt voor de olympische kampioene nog te vroeg. 

  Nafi Thiam miste het volledige indoorseizoen door een kuitblessure die ze opgelopen had op stage in Zuid-Afrika begin dit jaar. Ze kon zo haar Europese titel op de vijfkamp niet verdedigen. Ondertussen is de blessure verleden tijd en maakt ze plannen voor haar outdoorseizoen.

   

  De Décastarmeeting in Talence op 22 en 23 juni wordt haar eerste meerkamp van het seizoen. Het is de eerste keer dat Thiam deelneemt in Frankrijk. De meeting in Götzis (25 en 26 mei) laat ze dus nog schieten. 

   

  "Nafi is weer goed aan het trainen na haar kuitblessure maar Götzis komt nog iets te vroeg", klinkt het bij haar management. "Talence wordt haar eerste belangrijke afspraak van het jaar. Ze kijkt er enorm naar uit en het wordt voor Nafi een goeie test voor het WK." Het WK in Doha vindt plaats van 27 september tot 6 oktober.

   

  Voor de meerkamp in Talence zal Thiam een aantal voorbereidende wedstrijden afwerken, maar die moeten nog worden vastgelegd. Eind deze week vertrekt de atlete naar Turkije voor een stage van een maand.