• home
 • video
 • pas verschenen

  UEFA roept Montenegro op het matje na apengeluiden en vuurwerk

  Sterling vierde zijn doelpunt met zijn handen achter zijn oren.

  De Europese voetbalbond is een onderzoek gestart naar de incidenten tijdens EK-kwalificatiematch tussen Montenegro en Engeland. In het stadion waren er apengeluiden te horen. De supporters van de thuisploeg staken ook vuurwerk af en gooiden met objecten.

  Sportief was het een fijne partij voor de Engelsen in Montenegro. Het won met 1-5. Maar de partij werd ontsierd door racistische gezangen en apengeluiden aan het adres van onder anderen Rose, Sterling en Hudson-Odoi. "Dit is onaanvaardbaar", zei die laatste na de wedstrijd.

   

  En dat vindt ook de UEFA want de voetbalbond is een onderzoek gestart. Montenegro moet zich op 16 mei verantwoorden voor meerdere incidenten. Naast racistisch gedrag gaat het onder meer om het afsteken van vuurwerk, het gooien van objecten en het blokkeren van trappenhallen.