• home
 • video
 • pas verschenen

  Frank Hoste: "Naesen is mijn man voor de Ronde van Vlaanderen"

  Naesen en Alaphilippe.

  Naesen moest gisteren enkel Alaphilippe voor zich dulden.

  Na Milaan-Sanremo is er heel wat stof om te analyseren. Was Alaphilippe de snelste of gewoon de slimste? Had Van Aert moeten reageren op Trentin? En wordt Naesen de man van de Vlaamse klassiekers? Voormalig topsprinter Frank Hoste geeft antwoorden.

  "Sagan keek naast zich en liet zich insluiten"

  "Ik had altijd gedacht dat Peter Sagan de sprint van dat elitegroepje zou winnen", opent Frank Hoste zijn analyse. "Maar op 400 meter van de streep keek Sagan naast zich, helemaal ingesloten. Dat is een van de redenen waardoor Alaphilippe heeft kunnen winnen. Al durf ik niet te zeggen Alaphilippe in een zuivere sprint verloren had tegen Sagan."

   

  "Het sprintverloop speelde in de kaart van Alaphilippe. Er was vertwijfeling en de koplopers keken achterom om te zien wie er nog op komst was."

   

  "Alaphilippe is rustig gebleven en is op het juiste moment de sprint aangegaan. Na 300 kilometer mag je geen meter te vroeg beginnen te sprinten tegen de wind, want anders val je stil. Alaphilippe had perfect getimed."

  Herbekijk hoe Sagan zich liet insluiten:

  "Zegereeks Deceuninck-Quick Step zal nog weken duren"

  "De tactiek van Deceuninck-Quick Step was formidabel. Aan de voet van de Poggio zag de succesploeg dat snelle mannen zoals Kristoff en Ewan er nog bij waren. Die sprinters moesten eraf. En daar hebben in eerste instantie Lampaert en in tweede instantie Stybar en Gilbert voor gezorgd."

   

  "Omdat Deceuninck-Quick Step zoveel wint, verschijnen de renners van Patrick Lefevere aan de start met de gedachte dat ze niet meer mogen verliezen."

   

  "In de jaren 80 won mijn ploeg ooit eens 11 ritten in de Tour met 9 verschillende renners. Zodra er een zegereeks neergezet wordt, stopt dat niet meer. Ik ben zeker dat de zegereeks van Deceuninck-Quick Step nog weken zullen duren."

  Stybar en Gilbert leggen er op de Poggio het zweepje op.

  Stybar en Gilbert legden er op de Poggio het zweepje op.

  "Naesen wint straks een Vlaamse klassieker"

  Ook over Oliver Naesen is Hoste lovend. "Naesen heeft een heel goede sprint gereden op de Via Roma. In tegenstelling tot Van Aert heeft hij niet gereageerd op aanvallen in de kopgroep."

   

  "Naesen heeft gewoon een wiel uitgekozen en gevolgd. Je zag dat al op de Poggio. Naesen draaide de Poggio op in het wiel van Alaphilippe, omdat hij wist dat de Fransman de te kloppen man was. En aan de streep zat Naesen ook in het wiel van Alaphilippe."

   

  "Zoals Naesen nu rijdt, kan hij straks een Vlaamse klassieker winnen. Hij is mijn man voor de Ronde van Vlaanderen."

  Naesen in het spoor van Trentin.

  Naesen was de hele finale bij de les.

  "Van Aert zal dat foutje in de toekomst niet meer maken"

  Ook Wout van Aert verdient woorden vol lof. "Voor Van Aert was dit een nieuw parcours. Hij had de afdalingen van de Cipressa en de Poggio misschien wel verkend, maar dat is nooit hetzelfde als in de wedstrijd. Er zijn bochten waarbij je niet ziet waar je uitkomt."

   

  "Dat Van Aert de Poggio met bijna 35 km/u naar boven gereden heeft, vind ik ook een hele grote prestatie voor een veldrijder."

   

  "Op het einde maakt hij een foutje door alleen naar Trentin proberen te rijden. Maar Sagan wou zo graag winnen en haalde Van Aert terug. In de toekomst zal Van Aert die fout niet meer maken."

  Trentin valt aan.

  Van Aert zal in zijn eentje de sprong naar Trentin proberen te maken.