• home
 • video
 • pas verschenen

  Nederlands toptalent wint 1e Nokere Koerse bij vrouwen, Kopecky is 3e

  Lorena Wiebes had tijd om te juichen op Nokereberg.

  Lorena Wiebes heeft de eer om als eerst vrouw op de erelijst van Nokere Koerse te komen. Net als bij de mannen de voorbije dagen eindigde de wedstrijd met een pelotonssprint, die met overmacht werd gewonnen door de 20-jarige Nederlandse.

  Heel wat rensters legden zich niet zomaar neer bij een massasprint. Lotte Kopecky, zelf niet traag, probeerde het zelf alleen te forceren, maar ze geraakte niet ver. Ook andere vluchtpogingen werden teniet gedaan.

   

  Zo kregen we dus toch een klassieke sprint op de kasseitjes van Nokereberg. Lorena Wiebes draaide als eerste uit de bocht en sprintte toen onhoudbaar weg van haar concurrentes. Lotte Kopecky leek nog op weg naar de 2e plaats, maar de Duitse Lisa Klein stak op de streep haar wiel nog voor haar.

   

  Voor aanstormend talent Wiebes is het een van de mooiste zeges uit haar nog jonge carrière. "Ik wil ook meedoen in de Driedaagse De Panne-Koksijde", zegt ze. "Maar ik ben vooral benieuwd naar wat ik kan in Gent-Wevelgem. Al weet ik niet of ik de Kemmelberg overleef."

  Uitslag

  1. Lorena Wiebes (Ned) 122 km in 3u13'05"
  2. Lisa Klein (Dui)  
  3. Lotte Kopecky  
  4. Amy Pieters (Ned) allen
  5. Teniel Campbell (Tri)  
  6. Kelly Van den Steen zelfde
  7. Susanne Andersen (Noo)  
  8. Marjolein van 't Geloof (Ned) tijd
  9. Annelies Dom  
  10. Roxane Fournier (Fra)