• home
 • video
 • pas verschenen

  Ook Thomas Meunier en Mousa Dembélé haken af voor interlands

  Meunier en Dembélé

  Thomas Meunier en Mousa Dembélé liggen in de lappenmand.

  De lijst met afwezigen voor de interlands tegen Rusland en Cyprus wordt steeds langer. Ook Thomas Meunier en Mousa Dembélé haken af voor het tweeluik.

  Roberto Martinez zag eerder al sterkhouders Axel Witsel (adductoren), Kevin De Bruyne (hamstrings) en Vincent Kompany (spieren) passen voor de Rode Duivels en zijn ook de namen van Thomas Meunier en Mousa Dembélé geschrapt. Meunier blesseerde zich gisteravond met PSG. Ook Mousa Dembélé zakte niet af naar België. De middenvelder van Guangzhou R&F sukkelt met een enkelblessure.

   

  Romelu Lukaku (voet) en Thomas Vermaelen (bovenbeen) zakten wel af naar België, maar ook achter hun naam staat dus nog een vraagteken. Lukaku trainde maandag niet mee, Vermaelen verscheen wel op het veld. De spelers die gisteravond nog speelden, kwamen maar enkele minuten naar buiten en dropen dan weer af.

  Programma de komende dagen

     De Duivels trainen maandagnamiddag (vanaf 17.30u) een eerste keer. Ook dinsdag en woensdag zijn er nog trainingen gepland voor het eerste EK-kwalificatieduel tegen Rusland, donderdagavond (om 20.45u) in het Koning Boudewijnstadion in Brussel.

   

  Vier dagen later staat de tweede kwalificatiewedstrijd op het programma, in het GSP Stadion van APOEL Nicosia tegen Cyprus.     

   

  De eerste twee van de 10 kwalificatiegroepen plaatsen zich rechtstreeks voor het EK, in de zomer van 2020. De andere vier tickets worden toegewezen na de play-offs in de Nations League. De Rode Duivels nemen het in Groep I - naast Rusland en Cyprus - verder nog op tegen Schotland, Kazachstan en San Marino.

  Nog tickets te koop voor België-Rusland:

  groep Igroep I klassement

    PloegPTNMM+M-M=D+D-D+/-
  1België 3010100040337
  2Rusland 241082033825
  3Schotland 15105501619-3
  4Cyprus 10103611520-5
  5Kazachstan 10103611317-4
  6San Marino 0100100151-50