• home
 • video
 • pas verschenen

  Om 15u weten we hoe POI en POII er in 2019 uitzien

  KRC Genk begint als leider aan de play-offs.

  Zondagavond is een punt gezet achter het reguliere seizoen. In de namiddag, om 15u, wordt in het bondsgebouw de kalender van de play-offs bekendgemaakt.

  AA Gent veroverde gisteren ten koste van STVV het zesde en laatste ticket voor Play-off I. Daarin zullen ook competitieleider Racing Genk, Club Brugge, Standard, Anderlecht en Antwerp aantreden.

   

  Deze zes teams spelen na halvering van hun puntenaantal tweemaal tegen elkaar. Racing Genk start met 32 punten, voor Club Brugge (28), Standard (27), Anderlecht (26), AA Gent (25) en Antwerp (25).

   

  De landskampioen verzekert zich van deelname aan de groepsfase van de Champions League. De vicekampioen treedt volgend seizoen aan in de derde voorronde van de Champions League.

   

  Als winnaar van de reguliere competitie is Racing Genk al zeker van de derde voorronde van de Europa League. Eindigt Genk bij de eerste twee, dan gaat dit ticket naar de nummer drie van Play-off I.

   

  De winnaar van het duel tussen (in theorie) het nummer vier van Play-off I en de Play-off II-laureaat pakt een ticket voor de tweede voorronde van de Europa League. De bekerwinnaar (AA Gent of KV Mechelen) is rechtstreeks geplaatst voor de groepsfase van de Europa League.

   

  In groep A van Play-off II nemen STVV, Charleroi, Eupen, KV Oostende, Westerlo (1B) en Beerschot Wilrijk, dat zaterdag in de promotieclash in 1B aan het kortste eind trok tegen KV Mechelen, het tegen elkaar op.

   

  KV Kortrijk, Moeskroen, Zulte Waregem, Cercle Brugge, Waasland-Beveren en Union zijn ondergebracht in Play-off IIb.

   

  De teams beginnen met 0 punten en kijken elkaar twee keer in de ogen. De winnaars van elke poule bepalen in één match welke ploeg Play-off II wint.

  Het klassement in POI: