• home
 • video
 • pas verschenen

  The beast is back: Zion imponeert bij comeback (en zijn Nikes houden stand)

  Zion Williamson is dit seizoen de grote favoriet om als eerste gekozen te worden in de NBA-draft.

  Na een afwezigheid van 5 wedstrijden door een knieblessure is Zion Williamson helemaal terug. Dé sensatie van het Amerikaanse universiteitsbasketbal (NCAA) speelde tegen Syracuse de pannen van het dak.

  Williamson, een power forward van 18 jaar en de grote favoriet om in juli als eerste gekozen te worden in de NBA-draft, blesseerde zich op 20 februari na een bizar "schoenincident". Dé ster van Duke liep zijn schoen van sportgigant Nike aan flarden en blesseerde zich daarbij aan zijn knie.

   

  Zijn team moest het vijf wedstrijden zonder smaakmaker doen en verloor twee keer. Vannacht was Williamson er opnieuw bij en dat hebben ze geweten bij Syracuse, de tegenstander van Duke.

   

  Williamson speelde Syracuse bijna op zijn eentje op een hoopje. Hij miste geen enkele van zijn 13 pogingen, een record, en pakte uit met de ene na de andere spectaculaire dunk. Hij plukte ook nog 14 rebounds uit de lucht.

   

  Duke won met 84-72, maar dat was niet het belangrijkste nieuws van de avond. Bij Nike halen ze opgelucht adem. De schoenen van Williamson hielden stand. Na het incident op 20 februari kelderde het aandeel van het Amerikaanse sportmerk nog gigantisch, goed voor een verlies van meer dan 1 miljard dollar.

  De indrukwekkende wedstrijd van Williamson:

  Een slamdunk van Zion Williamson:

  Een record van Williamson: