• home
 • video
 • pas verschenen

  Ronny Bayer: "Coach Moors heeft groot aandeel in succes van Giants"

  De Antwerp Giants dwongen de kwalificatie af in Murcia.

  De Antwerp Giants dwongen de kwalificatie af in Murcia.

  De Antwerp Giants zitten op een wolk na de winst in de bekerfinale en de kwalificatie voor de kwartfinales van de Champions League. "Hoedje af", zegt gewezen basketballer en analist Ronny Bayer.

  "Als je een trofee binnenhaalt, volgt er toch meestal wat ontlading. Maar coach Roel Moors heeft zijn ploeg goed in de hand. De spelers staan altijd op scherp. De kwalificatie afdwingen in Murcia was niet evident, ook al staat die ploeg laatste in Spanje. Dat blijft wel een ijzersterke competitie. Naar Belgische normen is dat een topploeg. Het is formidabel wat de Giants gedaan hebben. Hoedje af", zwaait Ronny Bayer met lof.

   

  De mentale weerbaarheid van het team heeft indruk gemaakt op Bayer. "Dat hadden ze in het begin van het seizoen nog niet. Ik denk dat ze heel veel lessen getrokken hebben uit de zware nederlaag tegen Oostende (44-82 in januari, red). Die mentale weerbaarheid zag je ook in de match tegen Murcia, waar ze 3x sterk terugkwamen."

   

  "Ik heb het gevoel dat de Giants heel goed aan het pieken zijn naar de laatste maanden en de play-offs. Als ook center Moses Kingsley nog terugkomt, worden ze nog sterker. Het ziet er alleen maar goed uit voor Antwerp."

  Ronny Bayer

  Ronny Bayer

  "Verdienste van Moors is heel groot"

  Ronny Bayer ziet een belangrijke rol voor Giants-coach Roel Moors. "Zijn aandeel in het succes is groot. De kracht van Moors is dat hij niet zo lang geleden nog zelf speler was. Hij weet perfect waar zich problemen kunnen voordoen en kan daar heel goed op anticiperen. Hij kan heel goed inschatten hoe de spelers zich gaan voelen."

   

  "Ook assistent-coach Christophe Beghin is iemand die als speler alles meegemaakt heeft. Die twee werken goed samen en kunnen het ook goed overbrengen op de spelers."

   

  "Roel Moors is een echte winnaar en die mentaliteit slijpt hij er ook bij zijn spelers in. Je ziet die weerbaarheid van Moors terug bij de spelers. Zijn verdienste is echt heel groot."

  Roel Moors geeft uitleg tijdens een time-out.

  Roel Moors geeft uitleg tijdens een time-out.