• home
 • video
 • pas verschenen

  STVV-supporters bekijken ref met argusogen: "Hij is niet onbesproken"

  De supporters van STVV hebben op Facebook hun ongenoegen geuit bij de aanstelling van scheidsrechter Bram Van Driessche voor de levensbelangrijke match tegen AA Gent. "Hij heeft al meermaals in het nadeel van STVV gefloten."

  STVV en AA Gent strijden komende zondag in een rechtstreeks duel voor het laatste POI-ticket. Er staat dus heel wat op het spel en de zenuwen staan strak gespannen, ook bij de fans. De supporters van STVV hebben bijvoorbeeld bedenkingen bij de keuze voor Bram Van Driessche als scheidsrechter.

   

  "Bij zijn naam gaan er automatisch belletjes rinkelen bij de STVV-supporters", schrijft supportersverbond KSTVV op Facebook. "Hij ging vorig seizoen grotesk in de fout in de match tegen Club Brugge. Vormer kreeg na een duik een penalty en Wesley kreeg geen rode kaart. STVV besliste om hem vorig seizoen te wraken."

   

  "Scheidsrechters zijn ook maar mensen en kunnen fouten maken. Iedereen verdient een tweede kans, maar het is jammer dat voor de belangrijkste match van de speeldag een ref is aangeduid die niet onbesproken is en al meermaals in het nadeel van STVV gefloten heeft."

   

  De supporters gaan nog wat verder. "Hij is aangesloten bij voetbalclub Sint-Denijssport, een deelgemeente van Gent. En hij is afkomstig van Oost-Vlaanderen."

   

  "Alles zal nu met argusogen gevolgd worden en dat is ook de bedoeling van deze brief. We willen onze stem op een beschaafde manier laten horen. Hopelijk gaat het zondag om 20 uur alleen over voetbal en niet over discutabele beslissingen."

  De mededeling van het supportersverbond KSTVV