• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgische triatleten maken geen goeie beurt in opener in Abu Dhabi

  Marten Van Riel

  Marten Van Riel deemsterde weg na de zwemproef.

  Marten Van Riel en Jelle Geens hebben geen hoofdrol kunnen spelen in de eerste World Series triatlon van het seizoen in Abu Dhabi. Claire Michel eindigde bij de vrouwen net in de top 20.

  De Belgische triatleten hopen na een sterk 2018 dit jaar weer een stap vooruit te zetten op weg naar de Spelen van Tokio. Toch waren de omstandigheden voor Marten Van Riel en Jelle Geens niet ideaal in de eerste wedstrijd in Abu Dhabi.

   

  Van Riel zag zijn voorbereiding afgeremd door een beenblessure. Hij kwam nog wel met de beteren uit het water, maar zakte weg in de fietsproef, iets wat zich voortzette bij het lopen. Uiteindelijk eindigde hij 38e. De zege was voor de Spanjaard Mola.

   

  Geens haalde zelfs de finish niet. Hij was vlak voor de wedstrijd ziek geworden, probeerde het nog, maar gooide de handdoek tijdens het fietsen.

   

   Ook bij de vrouwen waren er 2 Belgische deelneemsters. Claire Michel werd 20e, op een tweetal minuten van de Amerikaanse winnares Zaferes, Jolien Vermeylen sloot de rij op de 50e plaats.