• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  UEFA: "Penalty voor United na hands bij PSG was terecht"

  Lukaku en Kimpembe

  Lukaku troostte de ongelukkige Kimpembe vlak na de wedstrijd.

  Volgens de Braziliaanse PSG-ster Neymar was de penalty "een schande", maar volgens de Europese voetbalbond UEFA hebben de VAR en ref Skomina perfect werk geleverd in de slotfase van de sensationele 1-3-zege van Manchester United.

  Er leek geen vuiltje aan de lucht voor PSG tot Presnel Kimpembe in de extra tijd na een schot van Dalot plots de bal op zijn arm kreeg in het strafschopgebied. De VAR raadde scheidsrechter Skomina aan de beelden te bekijken en die besloot een penalty te geven.

   

  "De ref bevestigde dat de afstand tussen de speler en de bal niet gering was en de impact van het schot was dus niet onverwacht", klinkt het in een statement van de UEFA. "Daarbij was de arm van de verdediger niet dicht bij zijn lichaam. Hij maakte zijn lichaam dus groter, waardoor de bal afgeblokt werd in plaats van zijn weg naar doel voort te zetten."

  Verslag van PSG-Man.Utd in Het Journaal