2. 90+4' - Doelpunt strafschop - Marcus Rashford (1 - 3)
UEFA Champions League - speeldag 2 - 06/03/19 - 21:01
90+4'
Marcus Rashford
1 - 3
90+4'

Na het wonder van Madrid is er nu het mirakel van Parijs. Manchester United heeft voor een onwaarschijnlijke stunt gezorgd door PSG te wippen in de Champions League. Het wiste in de 1/8e finales een 0-2-nederlaag uit en stoot door na een penalty in de 94e minuut. Romelu Lukaku scoorde 2 keer.

PSG-Manchester United in een notendop

• Sleutelmoment: 92e minuut: een slotoffensief van United lijkt uit te blijven, maar een zondagsschot van Dalot belandt via Kimpembe in hoekschop. United staat al klaar voor de corner tot de VAR Skomina naar de zijlijn roept. Na lang wikken en wegen fluit de Sloveen een penalty.

• Man van de Match: Romelu Lukaku moest leven van kruimels in de aanval, maar hij maakte er 2 keer een volledige boterham van. Telkens profiteerde hij van een foutje bij PSG, eerst van Kehrer en daarna van Buffon. Het is voor de 3e match op een rij dat hij 2 keer scoort.

• Opvallend: PSG is de eerste ploeg in de CL-geschiedenis die na een 0-2-zege in de heenmatch alsnog wordt uitgeschakeld in de thuismatch op eigen veld.

PSG opnieuw slachtoffer van remontada

Geen Pogba (geschorst), geen Martial, Lingard, Alexis Sanchez, Matic, Mata en Herrera (geblesseerd) en een bank vol onervaren jonkies. Niemand gaf voor de match 1 cent voor de kansen van United. Zeker niet na de ontluisterende 0-2-nederlaag uit de heenmatch.

Maar na 2 minuten was er toch weer hoop. Kehrer speelde te kort terug, Lukaku pikte de bal op, omspeelde Buffon en trof vanuit een schuine hoek raak. Zou het dan toch nog kunnen?

Het vervolg van de match leek duidelijk op een "nee" te wijzen. PSG speelde United helemaal tureluurs en toen Bernat snel gelijk kon maken, leek de opdracht voor United tcoh weer onmogelijk.

United ging toch rusten met een voorsprong. Buffon liet zich op een zeldzaam foutje betrappen op een schot van Rashford. De 41-jarige Italiaan had bruine zeep aan zijn handen, Lukaku was genadeloos.

Skomina geeft penalty, Rashford trapt United naar de kwartfinale

In de 2e helft nam het entertainmentgehalte een stevige duik. United kwam nu nog minder voor het doel van Buffon, maar kwam ook defensief minder in de problemen.

De entree van Meunier gaf PSG weer wat meer venijn, al viel Kylian Mbappé vooraan wat uit de toon. Het Franse wonderkind - in de heenmatch nog zo indrukwekkend - liet een paar keer na om de match te beslissen.

Met wat onervaren youngsters erin hoopte Solskjaer op een late bevlieging. Die kwam er wonder boven wonder toch nog. Een optimistisch schot van Dalot raakte de arm van de zich afwendende Kimpembe. Skomina bekeek minutenlang de beelden aan de zijlijn en wees dan toch naar de penaltystip. PSG deed er nog alles aan om Rashford van zijn melk te brengen. Tevergeefs. Vol overgave jaste hij de bal in doel.

Skomina gaf PSG daarna nog heel wat minuten extra tijd, maar verder dan een prangend momentje dat door De Gea werd ontzenuwd kwam het niet. Een nieuwe Europese domper voor PSG.

Lukaku: "We blijven doorgaan op ons elan"

Romelu Lukaku scoorde tegen PSG zijn 5e en 6e doelpunt in een week tijd. "We hadden er voor de match nog vertrouwen in. Tegen Southampton hadden Marcus (Rashford) en ik al getoond dat we samen teams pijn kunnen doen."

"De mentale kracht en teamspirit van United hebben het verschil gemaakt. We wisten dat we geduld moesten uitoefenen. De eerste goal was het belangrijkste. Ze konden wel snel terugscoren, maar de tweede goal gaf ons weer vertrouwen."

"Of we dit een mirakel mogen noemen? Niet echt, want United heeft in het verleden ook al mooie dingen laten zien. We blijven gewoon voortgaan op ons elan. Op training zijn we heel competitief en die competitiviteit nemen we mee naar het veld."

90+10' tweede helft
90+10'

EINDE: Manchester United toch naar de kwartfinales!

Opnieuw een CL-mirakel. Manchester United doet het onwaarschijnlijke en haalt de 0-2-nederlaag uit de heenmatch op. Een hard gelag voor PSG, dat bijna de hele match domineerde.
90+9'
90+9'
Nog een laatste vrijschop voor PSG. Dit moet toch de laatste kans zijn?
90+8'
Lukaku heeft zich als verdediger teruggetrokken. Het is ook nodig, want Skomina laat maar voortspelen. 9 minuten al bijna!
90+7'
Marquinhos gaat met veel theater neer in de 16. Bij PSG willen ze nu ook een penalty, maar de ref trapt er niet in.
90+6'
Skomina laat maar doorspelen. Inmiddels al meer dan 6 minuten.
90+6'
Een laatste aanval wordt nu afgeweerd. Bij PSG beseffen ze dat ze weer met de gebakken peren zitten. Toch weer een remontada!
90+5'

Bibberen en beven

PSG geeft nog alles. De Gea doet eerst iets vreemds, maar redt dan wel knap op een schot van Di Maria. De hoekschop levert niets op.
90+4'
penalty
1-3
90+3'

GOAL: Rashford scoort!!

Rashford werd nog van de wijs gebracht door jan en alleman, maar hij behoudt toch zijn cool. Hij trapt keihard de bal in doel.
90+3'
Het protest van PSG haalt niets uit. Buffon zal de Parijzenaren moeten redden.
90+2'
Rashford heeft de bal al in zijn armen genomen. Kan de jonge aanvaller zijn cool bewaren?
90+2'

Penalty voor United!

United krijgt een penalty in de extra tijd. De Engelsen kunnen hier nog met de kwalificatie gaan lopen.
90+1'
Skomina twijfelt en twijfelt.
90+1'

90'

Toch een penalty?

De VAR roept Skomina toch op om eens te kijken naar de fase in het strafschopgebied. Was het hands van Kimpembe?
90'

Corner voor United

Dalot claimt een penalty, want zijn schot wordt geraakt door een PSG-arm. Maar meer dan een corner krijgt hij niet. De Gea gaat voorlopig nog niet mee.