• home
 • video
 • pas verschenen

  Hazard over Fellaini: "Ik verlies een vriend bij de Rode Duivels"

  Hazard probeerde naar eigen zeggen Fellaini nog te overtuigen om Rode Duivel te blijven.

  Nu Marouane Fellaini heeft aangekondigd te stoppen bij de Rode Duivels, stromen de eerste reacties binnen van collega-Rode Duivels. Onder meer Eden Hazard en Dries Mertens vinden zijn exit jammer. "Hij zal gemist worden in de groep", klinkt het.

  Hazard en Mertens kregen gisteren na hun duels in de Europa League beiden wat vragen voorgeschoteld over het afscheid van Fellaini bij de Rode Duivels. 

   

  "Ik ben ontgoocheld, want Marouane was een geweldige voetballer voor onze nationale ploeg en is een goeie vriend van mij", liet Hazard optekenen aan de Franstalige collega's bij RTBF.

   

  Hazard zei zelfs dat hij Fellaini heeft proberen te overtuigen om toch Rode Duivel te blijven.

   

  "Hij is namelijk altijd al belangrijk geweest voor de groep. Maar ik respecteer zijn beslissing wel. Hij vindt dat het tijd is voor een nieuwe generatie, maar het is duidelijk dat zijn goedlachse zelve zal gemist worden in de groep."

   

  Ook Dries Mertens reageerde gisteren kort bij Sporza na zijn Europa League-wedstrijd met Napoli tegen Salzburg. "Het is jammer,  want hij is in al die jaren heel belangrijk geweest voor de nationale ploeg. Marouane was een wapen voor ons."

  "Inspiratiebron voor jongere generaties"

  Ook enkele andere Rode Duivels en bondscoach Roberto Martinez hebben op de aankondiging van Fellaini gereageerd.

   

  Michy Batshuayi en Jan Vertonghen plaatsten op Instagram een foto van hen met Fellaini aan hun zijde. "Je zal gemist worden", liet Batshuayi optekenen. Hetzelfde hoor je bij Axel Witsel op Twitter.

   

  "Ik zal nooit vergeten hoe je mijn hachje gered hebt tegen Algerije en Japan op het WK. We gaan je missen, grote kerel, gefeliciteerd met je internationale carrière", aldus Vertonghen.

   

  "Nu moeten we even de tijd nemen om terug te denken aan de beste momenten die Marouane ons gegeven heeft", stelt bondscoach Martinez.

   

  "De manier waarop hij zich inzet op het veld moet voor jongere generaties een inspiratiebron zijn. Zo representeer je de Rode Duivels."