• home
 • video
 • pas verschenen

  Boonen: "Campenaerts zal tot 100 watt minder moeten trappen dan Wiggins"

  Het voltallige Extra Time Koers-panel was akkoord: Campenaerts zal het record verbreken.

  16 of 17 april: dan is het zover. Dan maakt Victor Campenaerts zich op voor zijn werelduurrecordpoging. Bij Extra Time Koers zijn ze het allemaal eens: Campenaerts zal het record verbreken. "En hij zal minder wattages maken dan Wiggins", klinkt het bij Boonen.

  Boonen: "Ik denk echt dat hij het gaat doen"

  Op de vraag wie er uitkijkt naar de werelduurrecordpoging van Victor Campenaerts was het voltallige Extra Time Koers-panel het helemaal eens met elkaar.  "Ik denk dat het een van de eerste renners is die het zo serieus heeft aangepakt", opent Boonen. "Hij heeft niets aan het toeval overgelaten, ik denk echt dat hij het gaat doen."

   

  "Als je de uren telt die Victor op zijn tijdritfiets doorbrengt op een jaar, dan denk ik dat we allemaal achterover vallen. Ik hoop ook dat als het lukt, ze de berekeningen vrijgeven. Als je alles perfect aanpakt, val je ook achterover hoeveel minder wattage hij zal moeten trappen dan Wiggins in Londen."

   

  "Ik denk dat Victor met gemiddeld 50 watt minder het werelduurrecord kan breken in ideale omstandigheden. Dat heeft onder andere te maken met de luchtweerstand, de hoogte, temperatuur. Ik denk zelfs dat het meer dan 50 watt zal zijn, tussen de 80 of 100 zelfs."

   

  "Hetzelfde wattage als Wiggins gaat Victor uiteraard niet rijden", is Naesen overtuigd. "Wiggins is dan ook Wiggins, een Tour-winnaar. Bij zijn record legde hij zo'n 54.5 kilometer af rond de 480 watt gemiddeld. Victor is zo aerodynamisch, ongelooflijk. Hij zal ook niet hetzelfde wattage moeten rijden als Wiggins om het record te breken."

  Als je de uren telt die Victor op zijn tijdritfiets doorbrengt op een jaar, dan denk ik dat we allemaal achterover vallen.

  Tom Boonen

  Vanmarcke: "Zag Victor op training en ik dacht: ben je zot?"

  "Ik was nog enkele jaren ploegmaat van Victor, ik denk niet dat er veel renners zijn die meer gefocust kunnen zijn dan hij", klinkt het bij Vanmarcke. "Als hij ergens voor gaat, is het één tunnel voor zich en een lijn die hij perfect uittekent."

   

  "Vandaag kwam ik hem heel toevallig tegen op training. In de regen was hij achter de brommer aan het trainen, in de beugels. Ik zou zeggen: ben je zot? In de regen met die tijdritfiets. Maar dat staat op zijn plan en moet gewoon uitgevoerd worden. Er is geen andere weg."

  Herbekijk het fragment uit Extra Time Koers

  Zelfs Wiggins hoopt dat Campenaerts zijn record verbreekt