• home
 • video
 • pas verschenen

  Real-supporter Van Den Spiegel: "Nood aan langetermijnplan, mét jongeren"

  Tomas Van Den Spiegel is Real-fan, in goed en slechte dagen.

  Terwijl de Ajax-fans vandaag trots met de borst vooruit lopen, moeten de Real Madrid-supporters bekomen van een sportieve kater. Ook voor Tomas Van Den Spiegel was het "een zwarte week". 

  Real Madrid won de voorbije vijf jaar vier keer de Champions League, maar aan die spraakmakende reeks maakte Ajax gisteren een einde. Na de uitschakeling in de beker en de nederlaag in de Clásico is dit een nieuwe klap voor de supporters van De Koninklijke. Ook ex-basketbalspeler en Real-fan Tomas Van Den Spiegel zag het met lede ogen aan.

   

  "Het was niet om aan te zien", geeft hij toe. "Het was zelfs een beetje gênant, zeker omdat er geen B-ploeg op het veld stond. Ik heb me zitten te ergeren. Bij Ajax lukte dan weer alles, en dat was toch fantastisch om te zien."

   

  "We mogen uiteraard niet vergeten dat Real meer dan duizend dagen Champions League-winnaar was, maar dit is toch pijnlijk. Er werd al een paar keer geopperd, ook vorig seizoen, dat het het einde van een cyclus is. Misschien is het nu wel waar."

   

  "De ploeg is toch wat in elkaar gevallen na het vertrek van Cristiano Ronaldo. Hem vervang je natuurlijk niet zomaar. Maar het is het uitgelezen moment om opnieuw te bouwen, met een langetermijnplan, met jongeren en met nieuwe ambities en doelen."

  "Het enige positieve punt? Ajax"

  Van Den Spiegel wil het teleurstellende seizoen van Real niet alleen achter Ronaldo verstoppen. "Het is ook een mentale kwestie. Met al die ervaring op het veld - wereldkampioenen, de Gouden Bal, de beste keeper ter wereld... - slagen ze er toch niet in om een team te vormen en een vuist te maken bij de 0-2."

   

  "Het was toch een zwarte week, met ook nog twee nederlagen in de Clásico's. Ik vrees dat het einde verhaal zal zijn voor coach Santiago Solari, al valt er niets meer te redden.  Maar in plaats van op korte termijn te panikeren, is het beter om al te kijken naar volgend seizoen."

   

  "Het enige positieve punt was dat het tegen Ajax was, een team dat aan de lange termijn denkt, mét jeugd en ook een reputatie probeert hoog te houden. Ajax slaagt erin om een hegemonie te breken, en dat zijn toch de mooiste sprookjes in de sport."

  Joel Embiid: "Real moet spelers kopen... Hallo, Hazard"

  Ook voor Joel Embiid, NBA-ster bij de Philadelphia 76ers, was het een pijnlijke avond. Op Twitter geeft hij Real Madrid wat advies. "We moeten spelers aantrekken deze zomer... Hallo, Eden Hazard!". De Rode Duivel stond vorig jaar nog oog in oog met de boomlange Kameroener, toen Philadelphia een wedstrijd in Londen speelde.