• home
 • video
 • pas verschenen

  Jaap Stam volgt straks Van Bronckhorst op bij Feyenoord

  Jaap Stam doet het seizoen nog uit bij PEC Zwolle.

  Jaap Stam doet het seizoen nog uit bij PEC Zwolle.

  Jaap Stam wordt komend seizoen de nieuwe trainer van Feyenoord. Stam, nu nog aan de slag bij PEC Zwolle, volgt in De Kuip Giovanni van Bronckhorst op, die na het seizoen afscheid neemt.

  Giovanni van Bronckhorst pakte in vier seizoenen bij Feyenoord 5 prijzen: 2x de beker (2016 en 2018), 2x de Supercup (2017 en 2018) en als hoogtepunt de landstitel in 2017. De voormalige linksachter was toe aan een nieuwe uitdaging en de Rotterdammers kwamen bij een andere gewezen verdediger uit om Van Bronckhorst op te volgen.

   

  Jaap Stam, die als speler de kleuren verdedigde van onder meer PSV, Man.United, Lazio, Milan en Ajax, is sinds eind december coach van PEC Zwolle. Daar heeft hij nog een contract tot medio 2020, maar aan de lokroep van Feyenoord kon hij niet weerstaan.

   

  "Na goede en open gesprekken met technisch directeur Martin van Geel over de mogelijkheden en onmogelijkheden bij Feyenoord, kwam ik er snel achter dat ik vol voor deze kans wil gaan", zegt Stam. "Ik ben PEC Zwolle dankbaar voor het feit dat zij begrip hebben voor mijn ambities en er snel zijn uitgekomen met Feyenoord."