• home
 • video
 • pas verschenen

  "Santini had rood moeten krijgen, goal van Heynen was buitenspel"

  Ivan Santini had tegen Lokeren een rode kaart moeten krijgen voor zijn slag in het gezicht van Bambo Diaby en de goal van Genk-speler Heynen in Charleroi had afgekeurd moeten worden. Dat zegt scheidsrechterbaas Johan Verbist in zijn wekelijkse analyse.

  Anderlecht-speler Ivan Santini deelde in Lokeren een slag uit aan Bambo Diaby. De videoref kwam onterecht niet tussen en dus ging de Kroatische spits van RSC Anderlecht vrijuit.

   

  "Na een voorzet op rechts gaan Bambo Diaby en Ivan Santini in duel. Ivan Santini geeft een slag in het gezicht van de Lokeren-verdediger. Dit wordt niet opgemerkt door de scheidsrechter. De VAR had hier moeten tussenkomen met de uitsluiting van Ivan Santini tot gevolg", aldus Verbist. De Kroatische spits kan nu niet meer geschorst worden.

   

  Ook had het doelpunt van Bryan Heynen in Charleroi-Genk (1-1) niet toegekend mogen worden. "Na een dieptepass op Bryan Heynen, legt hij de bal af op Leandro Trossard die naar doel trapt. De bal wordt gestopt door een Charleroi-verdediger. Bryan Heynen komt terug uit buitenspel en scoort. Hier had de VAR moeten tussenkomen en het doelpunt had niet toegekend mogen worden", is de verklaring van Verbist.

   

  Er waren afgelopen speeldag 6 VAR-fases, in de vier andere gevallen had de videoref het bij het rechte eind.

  De slag van Santini kwam ook ter sprake in Extra Time:

  Extra Time over de goal van Heynen: