• home
 • video
 • pas verschenen

  Atletencommissie BOIC reageert "verontrust" op gedragsconventie atletiekfederatie

  Yuhan Tan

  Badmintonspeler Yuhan Tan vertegenwoordigt de atleten bij het BOIC.

  De Atletencommissie van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) heeft zich over de gedragscode van de Belgische atletiekfederatie gebogen. "Overleg met atleten is noodzakelijk bij het opstellen van zo'n code", klinkt het advies.

  In de aanloop naar het EK indooratletiek ontstond er commotie over de gedragscode die de Belgische atletiekfederatie haar atleten oplegde. Badmintonspeler Yuhan Tan, de voorzitter van de Atletencommissie van het BOIC, drukt op Twitter zijn onrust uit.

   

  "We hebben begrip voor de belangen van de federaties, maar we geloven dat overleg met atleten noodzakelijk is bij het opstellen van een gedragscode. Dit overleg zou ruim voor de competitie moeten plaatsvinden, zodat atleten zich in de aanloop van de competities volledig kunnen concentreren op hun sportieve prestaties", laat hij weten.

   

  "We zijn er ook van overtuigd dat een gedragscode een professionalisering van de sport niet mag tegenhouden. We vragen dan ook aan de federaties om hier rekening mee te houden en om een gezonde balans op te zoeken tussen de belangen van de federaties en de atleten."

   

  Uiteindelijk kwam de federatie met een aangepaste gedragscode.

  De tweet van Yuhan Tan: