• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Toronto rondt transfer Pozuelo af: "Beste speler van beste team in België"

  Alejandro Pozuelo zal Genk niet meer helpen in de titelstrijd in Play-off I.

  De transfersoap rond Alejandro Pozuelo is eindelijk afgerond. De Spaanse middenvelder verlaat Genk voor de start van Play-off I en trekt naar Toronto FC. 

  Alejandro Pozuelo was opgejaagd wild tijdens de wintermercato, maar de Spaanse middenvelder besloot het seizoen bij Genk uit te doen. Hij legde een aanlokkelijk aanbod uit het Midden-Oosten naast zich neer. Maar begin februari begon de transfersoap opnieuw: nu trok Toronto FC aan de mouw van Pozuelo.

   

  Na heel wat getouwtrek laat Genk zijn metronoom op het middenveld nu toch gaan. Pozuelo zal de laatste twee speeldagen van de reguliere competitie nog inzetbaar zijn door Genk en verkast nadien naar Canada.

   

  "Alejandro is een uitstekende speler die zowel kansen kan creëren als scoren", klinkt het op de clubwebsite. "Hij is de beste speler in het beste team van de Belgische hoogste klasse."

   

  "Uiteraard  zouden we hem nu al willen verwelkomen, maar we kijken uit naar zijn komst op 18 maart. We voegen een belangrijke speler toe om onze groep nog sterker te maken."

  Genk: "Oplossing die voor duidelijkheid zorgt"

  KRC Genk had Pozuelo graag nog in kunnen zetten tijdens Play-off I, maar kon niets veranderen aan de clausule in het contract van de Spanjaard. "Genk ondernam al het mogelijke om Pozuelo tot het einde van het seizoen te houden", klinkt het.

   

  "Het clubbestuur voerde hierover uitvoerig gesprekken met zowel Alejandro als Toronto. Na overleg met de spelersgroep, die aandrong op een oplossing, werd een compromis gevonden met Toronto, waarin Pozuelo blijft tot 18 maart."

   

  "Een oplossing die voor duidelijkheid zorgt in de cruciale weken en maanden die volgen. Voor Pozuelo die zich engageert om ook de komende twee wedstrijden alles op alles te zetten in het shirt van KRC Genk. Voor de ploeg die zich weer helemaal kan concentreren op de uitdagingen op de mat."

  Tweets: