Ga naar de inhoud

Red Flames strijden om derde stek op Cyprus Cup na zege tegen Nigeria

 ma 4 maart 2019 20:21
Elena Dhont slaat na 7 minuten al toe tegen Nigeria.

Elena Dhont heeft de Red Flames een tweede overwinning geschonken in de Cyprus Cup. Haar doelpunt volstond om Nigeria onder de duim te houden. De Belgische voetbalvrouwen strijden nu tegen Oostenrijk om de derde plek.

Na een zege tegen Slovakije en een gelijkspel tegen Oostenrijk hoopten de Red Flames de groepsfase van de Cyprus Cup nog af te sluiten met een tweede overwinning. Die opdracht had Elena Dhont het beste begrepen. Na 7 minuten mikte ze de enige treffer al tegen de touwen tegen Nigeria.

 

De Belgische voetbalvrouwen eindigen zo op de tweede plek in poule C, met hetzelfde aantal punten als Oostenrijk maar een minder doelsaldo. De twee landen nemen het in de klassementswedstrijd om de derde plek nog eens tegen elkaar op. Italië en Noord-Korea, die in Groep A en Groep B met 9 punten bovenaan eindigden, spelen de finale. 

 

Opstelling: Odeurs, Deloose, De Neve, Coutereels, Van Belle, Biesmans, Missipo, Vande Velde, Dhont (89' Philtjens), Wullaert, Cayman

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
wedstrijden Red Flames Cyprus Cup 2019
woe 13u BELGIE Slovakije 3-0
vri 18u Oostenrijk BELGIE 0-0
maa 18u Nigeria BELGIE 0-1

stand

    M M+ M= M- punten
1. Oostenrijk 3 2 1 0 7
2. BELGIE 3 2 1 0 7
3. Nigeria 3 1 0 2 3
4. Slovakije 3 0 0 3 0