• home
 • video
 • pas verschenen

  Lokeren-clubspeler pur sang Overmeire: "Ben verslagen, ontgoocheld en beschaamd"

  "Het is pijnlijk dat wij sportief de zwakste waren."

  Echte clubspelers op het hoogste niveau van het voetbal: ze zijn schaars. Killian Overmeire is zowat de laatste der Mohikanen. De aanvoerder van Lokeren stond na de degradatie met de tranen in zijn ogen op het veld en stond achteraf geëmotioneerd de pers te woord.

  "Een einde aan onze lijdensweg"

  De 1-2-nederlaag van Lokeren tegen Anderlecht betekent het einde van Lokeren in 1A. Met 1B dreigt het zwarte gat, ook voor Lokeren-boegbeeld Killian Overmeire.

   

  "De hardste klap heb ik gekregen na de 0-3-nederlaag tegen Zulte Waregem op 26 januari. Toen wisten we dat het zo goed als onmogelijk was om ons te redden. Je blijft hopen op een mirakel en je laadt je elke week weer op, maar je krijgt elke week opnieuw een dreun", zegt Killian Overmeire.

   

  "Nu is er een einde gekomen aan onze lijdensweg. Ik ben verslagen, ontgoocheld, beschaamd... Ja... Ja... Al die woorden komen nu in me op. We hebben gefaald. Het is moeilijk om te aanvaarden dat je zoveel mensen in de steek gelaten hebt."

   

  "Na de match vanavond zag ik mijn kindjes, met die onschuld in hun ogen. Dan zeggen ze: "Volgend jaar in 1B gaan we alles winnen". Dat doet eventjes deugd, maar het is niet altijd makkelijk... Ze gaan me misschien nog eens goed vastpakken... Ik hoop het, want het zou deugd doen."

  Killian Overmeire bij Peter Vandenbempt:

  "Belangrijk dat er een signaal komt"

  "Het  is een heel lang en zwaar seizoen geweest. Al vanaf het begin was het vrij duidelijk dat het écht moeilijk zou worden. Het is pijnlijk dat je sportief de zwakste bent", gaat Overmeire voort.

   

  "Mijn toekomst? Geen idee. Er moet een signaal komen van de club dat zegt: "We hebben de bodem bereikt, maar we zijn niet dood". Als de club dat signaal geeft en wil terugkeren, wil ik daar mee mijn schouders onderzetten."

   

  In de wandelgangen wordt gefluisterd dat het fraudeschandaal in het Belgische voetbal in de kaart kan spelen van Lokeren en de club daardoor toch niet zou degraderen.

   

  Overmeire: "Of ik daar nog op hoop? Je hoort wat dingetjes, maar het zal nog even duren voor er zekerheid is over dat dossier. Maar stel dat we toch in 1A zouden blijven, dan zou dat het gevoel van schaamte en dat schuldgevoel niet wegnemen."

  Overmeire en co nemen afscheid van 1A

  Fan van Lokeren kan het niet meer aan