Degrendele in tranen: "5 minuten voor finale vernam ik diskwalificatie"

  Degrendele zat in zak en as na de beslissing.

  Degrendele zat in zak en as na de beslissing.

  Voor Nicky Degrendele is het WK baanwielrennen op een nachtmerrie uitgedraaid. Onze landgenote had zich geplaatst voor de finale van de keirin, maar werd op de valreep nog gediskwalificeerd. "Niet leuk om een zwaar seizoen op deze manier af te sluiten", zegt een emotionele Degrendele.

  Degrendele: We hebben niets gezien op de beelden"

  Nicky Degrendele mocht haar wereldtitel in de keirin niet verdedigen tijdens de finale, omdat ze tijdens de halve finales de rode lijn overschreden had.

   

  "Tijdens de race was ik me er niet van bewust dat ik over die lijn gereden had", reageert een aangeslagen Degrendele. "5 minuten voor de finale kreeg ik te horen dat ik gediskwalificeerd was. Dat kwam heel hard aan."

   

  Degrendele en de delegatieleider bekeken de beelden bij de jury. "We hebben op die beelden zelf niets gezien. Maar als de jury iets gezien heeft en iets beslist, moet je daarmee leven", zegt Degrendele.

   

  "Dit zal nog even blijven hangen. Maar hopelijk kan ik dit over enkele dagen omzetten in de positieve energie die ik nodig heb om toe te werken naar het volgende WK en de Olympische Spelen."

   

  Degrendele eindigde uiteindelijk 10e in de keirin. "Dit is mijn eerste WK dat ik zonder eremetaal verlaat. Het is een heel zwaar seizoen geweest. Het seizoen op deze manier afsluiten, is nooit leuk."

  Schotte: "Jury gaat hier uit de bocht"

  Onze tv-commentator ter plekke Renaat Schotte vindt de beslissing van de jury zwaar overdreven. "Een waarschuwing was misschien op zijn plaats. Maar de diskwalificatie was een veel te zware sanctie", zegt Schotte.

   

  "De rode lijn mag je in principe niet overschrijden. Uiteraard gebeurt dat in de praktijk wel heel vaak. De jury heeft hier naar de letter van het reglement beslist en niet naar de geest."

   

  "Overigens kwam er niet eens een klacht van een andere tegenstrever. Degrendele gaat uit de finale, en de jury uit de bocht..."

  Herbekijk de halve finale waarin Degrendele gediskwalificeerd werd