• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Copa kondigt 2 jaar na zijn laatste match tussen de palen afscheid aan

  Copa speelde zijn laatste wedstrijd op 12 maart 2017.

  Barry Boubacar Copa heeft definitief een punt gezet achter zijn actieve carrière als doelman. Niet echt een verrassing want sinds zijn transfer naar Oud-Heverlee Leuven speelde hij niet meer. Hij ontwikkelde zich bij de club uit 1B tot keeperstrainer. "Aan jongeren wil ik zeggen dat niets onmogelijk is voor wie het echt wil."

  Copa speelde op 12 maart 2017 met Lokeren tegen Charleroi. Het was meteen zijn laatste wedstrijd als doelman. In Play-off II speelde hij niet meer met Lokeren en hij trok na het seizoen naar Oud-Heverlee Leuven. Ook daar kwam hij niet aan spelen toe, maar werd hij omgetoverd tot keeperstrainer. Een rol die hem ligt en daarom kondigt hij op 39-jarige leeftijd aan zijn handschoenen definitief op te bergen.

   

  "Op 2 maart 2015 kondigde ik mijn afscheid aan als doelman bij Ivoorkust. Precies vier jaar later kondig ik mijn definitieve afscheid als actieve doelman aan", schrijft hij in een brief. "Mijn carrière heeft precies 22 jaar geduurd."

   

  Copa bedankt zijn familie voor hun steun en ook al zijn ploegmaats en trainers krijgen een bedankje. "Allemaal samen hebben ze mijn persoonlijkheid mee vorm gegeven. En dan zijn er nog zoveel mensen die nauwelijks uit de schaduw komen: journalisten, supporters, ... Maar het meest van al ben ik God dankbaar. Het was een lange weg van wedstrijdjes op de pleintjes in mijn geboorteland tot nu bij OHL."

   

  "Het traject was lang, soms moeilijk en af en toe tumultueus. Maar ik onthoud toch vooral de mooie dingen: de gloriemomenten bij de nationale ploeg en de trofeeën die ik gewonnen heb met Sporting Lokeren."

  "Nu voetbalwaarden doorgeven aan de volgende generatie"

  "Elk einde betekent een nieuw begin. Ik leg mijn handschoenen aan de kant, maar zet meteen het petje op van trainer. Ik ben OHL heel dankbaar voor deze kans. Ik voel dat aan als een loodzware verantwoordelijkheid. Ik wil proberen om universele voetbalwaarden zoals moed, doorzettingsvermogen, werkethos en team spirit door te geven aan de volgende generatie."

   

  "Ik heb altijd geprobeerd om mijn grenzen te verleggen en ik wil nu jongeren helpen om dat ook te doen met mijn stichting die jongeren gratis de kans geeft om het te maken als voetballer."

   

  "Ik ben ontzettend gelukkig om deel te hebben uitgemaakt van de voetbalwereld. En dat ik dat nu mag blijven doen. Voor alle jongeren die ervan dromen om het te maken in het voetbal heb ik nog een boodschap: niets is onmogelijk voor wie het echt wil maken, voor wie geduld kan opbrengen en voor wie heel hard werkt."