• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Oliver Naesen aast op eerherstel: "Heb iets recht te zetten dit jaar"

  Het kriebelt bij Naesen. "Het is hier dat het seizoen pas echt begint."

  Met de Omloop Het Nieuwsblad in het verschiet maakt het wielerpeloton zich op voor het Vlaamse voorjaar. Ook bij Oliver Naesen (AG2R) kriebelt het. "Rondrijden in Oman of Valencia is leuk, maar het is pas hier dat het allemaal begint."

  In alle voorbeschouwingen op de Omloop Het Nieuwsblad keert de naam van Naesen steeds terug. Dat moet zijn ego strelen. "Dat is zeker leuk. Maar in tegenstelling tot enkele kopmannen bij andere teams, heb ik nog niks gewonnen in dit prille begin van het seizoen. Ik zet me dus een trapje lager dan de rest."

   

  Maar volgens Naesen zullen eerdere zeges dit seizoen geen rol spelen. "Het wordt de eerste confrontatie tussen de klassieke renners. Iedereen begint dit weekend weer van nul, want het zijn enkel de klassiekers die tellen. Rondrijden in Oman of Valencia is leuk, maar het is pas hier dat het allemaal echt begint."

   

  Voor Naesen moet de start van dit voorjaar voor extra kriebels zorgen. De Belgische kopman bij AG2R kende in 2018 veel pech in het voorjaar. "Ik voel me goed. Ik ben nog niet gevallen of ziek geweest. Hopelijk blijft dat zo. Iedereen heeft wel eens een pechjaar. Laat ons hopen dat ik in 2018 mijn portie gehad heb, want ik heb iets recht te zetten dit jaar."

  Bekijk hier het interview met Oliver Naesen