• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Duitse rijdster kruipt 4 maanden na horrorcrash weer achter stuur

  Sophia Flörsch: "Het zal een bijzonder moment worden."

  De Duitse autocoureur Sophia Flörsch mag in maart voor het eerst weer het gaspedaal van haar raceauto intrappen. In november vorig jaar brak ze nog twee nekwervels bij een huiveringwekkende crash op het circuit van Macau (in China).

  De Formule 3 werd in november vorig jaar opgeschrikt door een horrorcrash. De 17-jarige Flörsch verloor in Macau de controle over haar bolide en werd tegen de dranghekken gekatapulteerd. Uit onderzoek bleek dat ze twee nekwervels had gebroken, maar er waren geen verlammingsverschijnselen.

   

  Meer dan drie maanden na haar zware crash mag Flörsch weer achter het stuur kruipen. Ze test begin maart voor haar team Amersfoort Racing de bolide voor de Formula European Masters.

   

  "Het zal een bijzonder moment worden om weer achter het stuur te zitten", zei Flörsch. "Ik dank mijn team en al mijn sponsors. Zij hebben mijn terugkeer mogelijk gemaakt. Het is een fijn gevoel om te weten dat mensen in mij geloven."

  Bekijk nog eens de beelden van de verschrikkelijke crash: