• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Degryse: "Rutten is niet dé verlosser, maar Anderlecht mist gewoon kwaliteit"

  Marc Degryse ziet Anderlecht wel een ticket voor Play-off I bemachtigen.

  Drie speeldagen voor het einde van de reguliere competitie is Anderlecht nog niet zeker van deelname aan Play-off I. "De cijfers zijn huiveringwekkend, Anderlecht zit in overlevingsmodus", ziet analist Marc Degryse.

  Anderlecht kon Club Brugge nog in bedwang houden op eigen veld (2-2), maar daar had het wel klasseflitsen van wintertransfer Yannick Bolasie voor nodig. "Ik denk dat Fred Rutten wel dominant zou willen spelen, maar het is gewoon niet mogelijk", zegt Degryse.

   

  "Toen Hein Vanhaezebrouck zijn filosofie in de groep probeerde te slijpen, was het nog het begin van de competitie. Dan heb je meer tijd. Rutten moet eerst proberen om Play-off I te halen en kan dan pas zijn ideeën overbrengen. Anderlecht zit in overlevingsmodus."

   

  "De cijfers van Anderlecht zijn huiveringwekkend. Halverwege de competitie hadden ze nog 30 op 45. Maar in de laatste twaalf wedstrijden pakken ze maar 12 op 36, een derde van de punten. Er zijn geen automatismen, er is geen collectief."

   

  "Met nog drie wedstrijden voor de boeg moet Play-off I wel haalbaar zijn. En misschien worden ze daarna nog iets beter, maar een Europees ticket zal toch het hoogst haalbare zijn."

   

  "Je kan niet zeggen dat Rutten dé verlosser van Anderlecht is, maar er is gewoon te weinig kwaliteit. Met deze groep is er niet meer mogelijk, welke trainer je ook kiest. Didillon is de beste speler over het hele seizoen bekeken en dat wil wel wat zeggen."