• home
 • video
 • pas verschenen

  Ook zonder James Harden draaien de Rockets de kampioen een loer

  Chris Paul (l) was goed voor 23 punten en 17 assists.

  Chris Paul (l) was goed voor 23 punten en 17 assists.

  In de NBA hebben de Houston Rockets voor de 3e keer dit seizoen kampioen Golden State geklopt. Zelfs zonder topschutter James Harden wonnen de Rockets in het hol van de leeuw. Ook de LA Lakers verloren in eigen huis.

  Vorig seizoen was Golden State nog te sterk voor Houston in een zenuwslopende finale van de Western Conference. Sindsdien is de rivaliteit tussen de twee teams alleen maar toegenomen. In het huidige seizoen klopten de Rockets de kampioen al twee keer en ook zaterdagnacht was het weer prijs.

   

  Zelfs zonder topschutter James Harden, die last had van een griepje, was Houston opnieuw te sterk voor de Warriors. Golden State kon zich wel terug in de wedstrijd knokken na een slappe 0-15-start, maar uiteindelijk waren het de bezoekers die het laatste woord hadden.

   

  Chris Paul dirigeerde zijn team naar de overwinning met 23 punten en 17 assists. Paul kreeg veel hulp van Eric Gordon (25 punten), Kenneth Farried (20 punten) en PJ Tucker (18 punten). Eindstand: 112-118.

   

  Ondanks de nederlaag blijven de Warriors de nummer 1 in het Westen, met één verlieswedstrijd minder dan Denver. In het Oosten hebben Milwauke en Toronto wel een beter winstpercentage dan Golden State.

  Anthony Davis blijft aan de kant in Los Angeles

  Net als de Houston Rockets hadden ook de New Orleans Pelicans hun sterspeler niet nodig om te winnen. Anthony Davis, onlangs nog nadrukkelijk in beeld bij de LA Lakers, kreeg rust voor de uitwedstrijd bij de... LA Lakers.

   

  Jrue Holiday en Julias Randle namen dan maar het voortouw en loodsten de Pelicans naar een 115-128-zege in LA. Bij de Lakers was Brandon Ingram de topschutter met 29 punten. LeBron James tekende voor 27 punten en 12 assists.

   

  De Lakers kamperen momenteel op de 10e plaats in het Westen. LeBron en co tellen 3 verlieswedstrijden meer dan San Antonio en de LA Clippers op de 8e plaats, die recht geeft op het laatste ticket voor de play-offs. Werk aan de winkel dus voor de Lakers.