• home
 • video
 • pas verschenen

  Was het nu 9 of 10? Van der Bruggen geschorst door administratieve fout

  Hannes Van der Bruggen moet twee wedstrijden missen.

  Hannes Van der Bruggen (KV Kortrijk) kreeg dit seizoen al negen gele kaarten onder zijn neus geduwd, maar door een administratieve fout van de scheidsrechter staan er tien achter zijn naam. En dat kost hem twee speeldagen schorsing. "Heel ambetant."

  De 6-2-pandoering tegen Waasland-Beveren heeft een zure nasmaak voor Hannes Van der Bruggen. Net na de rust beging de Kortrijk-middenvelder een strafschopfout, goed voor zijn officiële tiende gele kaart van het seizoen.

   

  Vreemd genoeg pakte Van der Bruggen nog maar 9 gele kaarten. "In de thuiswedstrijd tegen KV Oostende kreeg nummer 14, Aristote Nkaka, een gele kaart, maar in het wedstrijdverslag is die kaart bij KVK terechtgekomen in plaats van KVO", verklaart hij.

   

  "Je hebt 24 uur om te reageren op zo'n fout in het wedstrijdverslag, maar die tijd is ondertussen al verstreken. De fout kan niet meer worden herroepen. Ik loop dus al het hele seizoen met een extra gele kaart achter mijn naam en ben nu dus te vroeg twee speeldagen geschorst. Dat is een heel ambetant gevoel."

   

  Van der Bruggen mist zo het thuisduel tegen Cercle Brugge en het bezoekje aan Anderlecht. KV Kortrijk maakt mathematisch nog kans op een ticket voor Play-off I, "maar de kloof is groot", beseft Van der Bruggen.