Preud'homme: "Na zo'n match denk ik soms dat het wonder is dat we 3e staan"

  Preud'homme

  Michel Preud'homme kon onmogelijk tevreden zijn met de prestatie van zijn ploeg op het veld van Gent. Standard verloor met 2-1 en vooral het voetbal voor de rust baart de trainer zorgen. "Ik moet werken aan een oplossing voor uitwedstrijden. We moeten minder naïef zijn."

  In de eerste helft in Gent was Standard een schim van zichzelf. "Zeker, ik heb alleen Ochoa en Vanheusden gezien, de rest niet. Dat is zorgwekkend", gaf Preud'homme na de match toe. "In het begin van de match had ik de indruk dat Gent aan het twijfelen was, maar wij hebben ze echt in de wedstrijd laten komen."

   

  "Er zat niets in die eerste helft: de opbouw was traag, er zat geen diepgang in, de techniek was rampzalig, de passing was totaal verkeerd, ... Dat is niet te begrijpen. Ik zie en hoor bij de spelers voor de match dat ze echt willen, maar plots lukt het dan niet. Dat is heel raar."

   

  "Als wij een beetje op niveau gespeeld hadden voor de pauze hadden we hier misschien wel kunnen winnen. Nu zal mijn groep misschien met twijfels zitten volgende week. En we spelen tegen Moeskroen, de beste ploeg uit de terugronde."

  Ik moet werken aan een oplossing voor op verplaatsing. Zeker in Play-off I.

  Michel Preud'homme

  "Als ik zo'n match als deze tegen Gent zie dan heb ik de neiging om te zeggen dat het een wonder is dat we nu staan waar we staan. En dat we 10 punten gepakt hebben in de Europa League in een poule met Sevilla en Krasnodar. Maar deze spelers hebben dat toch gedaan."


  "We hebben hard gewerkt om hier te raken en ik wil vertrouwen geven aan de spelers die daarvoor gezorgd hebben, maar blijkbaar was dat niet de juiste oplossing. Ook in Genk en in Brugge hadden we het moeilijk. Dit patroon herhaalt zich en misschien moet ik dan ook iets anders zoeken."


  Moet Standard meer behouden spelen op verplaatsing? Wat minder kiezen voor voetballers en wel voor strijders? "Dat is zeker een van de punten. We moeten ook minder naïef zijn. Ik moet beginnen te denken aan een oplossing, als die er al is. Zeker in Play-off I."

  VIDEO: De reactie van Preud'homme en zijn collega Thorup