• home
 • video
 • pas verschenen

  Kumpen reageert fel: "Ik ontken met klem doping te hebben gebruikt"

  Kumpen moet een lange schorsing vrezen.

  Anthony Kumpen ontkent dopinggebruik. De autorijder testte vorig jaar positief op het gebruik van amfetamines en heeft een schorsing van vier jaar gekregen. "Mij afschilderen als opzettelijke dopingzondaar is volstrekt onjuist, bijzonder tergend en hoogst schadelijk", reageert hij.

  Een schorsing hangt al langer boven het hoofd van Anthony Kumpen (40), maar het nieuws raakte pas vandaag bekend. In een persbericht veegt Kumpen de beschuldigingen van tafel. 

   

  "Ik heb met verbazing kennisgenomen van de publicaties die vandaag over mij verschenen zijn", vertelt Kumpen in een persbericht. "Ik ontken met klem ooit doping te hebben gebruikt in een poging om mijn prestaties of uithouding op onrechtmatige wijze te bevorderen."

   

  Kumpen testte positief op dexedrine. Die stof zit in medicatie voor ADHD. "Na een zwaar ongeluk in Tours werden mijn gekende symptomen van ADHD sterker, zodat verdere medicatie noodzakelijk bleek. Deze medicatie werd voorgeschreven door een arts."

   

  Het NADO,  het Vlaams antidopingagentschap, heeft Kumpen vier jaar geschorst. De rijder ging in beroep tegen die sanctie. "Ik wacht op die uitspraak. Mij afschilderen als opzettelijke dopingzondaar is bijgevolg volstrekt onjuist, bijzonder tergend en hoogst schadelijk."

   

  "De wet stipuleert dat voorlopige schorsingen via beveiligde en vertrouwelijke communicatiekanalen aan de sportverenigingen worden gecommuniceerd. Aangezien dit hier niet gerespecteerd werd, heb ik besloten om een advocaat in te schakelen teneinde de verantwoordelijke van deze fout te dagvaarden voor de bevoegde rechtbank."