• home
 • video
 • pas verschenen

  Wellens wint voor het eerst tegen de klok: "Ingeslagen weg voort volgen"

  Wellens bleef gisteren Fuglsang en Izagirre voor.

  Tim Wellens is aardig op dreef in de Ruta del Sol. Hij won gisteren als leider de tijdrit en dat heeft hij voor een groot deel te danken aan ex-bondscoach Kevin De Weert. "Het is leuk om te zien dat al het harde werk zijn vruchten afwerpt", vertelt de performance manager van Lotto-Soudal.

  "Veel vertrouwen om deze ingeslagen weg te volgen"

  Tim Wellens vertoefde tijdens de winterbreak uren op de tijdritfiets. Gisteren won hij in de Ruta del Sol de (klim)tijdrit. Ex-bondscoach Kevin De Weert is niet verrast. "De tijdrit was met drie klimmetjes en een technische afdaling op het lijf van Wellens geschreven", zegt De Weert bij Sporza.

   

  "Hij heeft heel veel geïnvesteerd in het tijdrijden. Het is leuk om te zien dat de vele opofferingen en de vele trainingen op de tijdritfiets ook lonen."

   

  Wat is de rol van De Weert? "We hebben ervoor gekozen om samen te werken met een analist om de renners perfect op de fiets te krijgen", legt de performance manager uit. "Er is met de ploeg en de renners ook werk gemaakt van een stappenplan om de tijdrit van gisteren perfect in te delen."

   

  "Met tijdritspecialist Victor Campenaerts was dat logisch, maar voor de jongens hier was dat iets nieuws. Dat het nu goed uitdraait, geeft veel vertrouwen om deze ingeslagen weg voort te volgen."

  Wellens heeft heel veel geïnvesteerd in het tijdrijden. Het is leuk om te zien dat de vele opofferingen en de vele trainingen op de tijdritfiets ook lonen.

  Kevin De Weert

  Wellens pronkt fier met zijn leiderstrui.

  Kevin De Weert in zijn habitat:

  "Met Benoot meedoen voor de prijzen"

  Kan Tim Wellens zijn leiderstrui behouden tot het einde en zo de Ruta del Sol een tweede keer na elkaar winnen? "Morgen staat een heel korte en explosieve rit op het programma. We zullen langs alle kanten bestookt worden", verwacht De Weert.

   

  "Voor Tim en voor de ploeg is de tijdritzege eigenlijk het belangrijkste. De ronde is voor ons al meer dan geslaagd. De eindoverwinning zou de kers op de taart zijn. Tim miste de Ster van Bessèges door ziekte en zakte daardoor met vraagtekens af naar Andalusië. Om nu te zien hoe hij rijdt, dat is heel leuk."

   

  Is Wellens ook één van de favorieten voor de Omloop Het Nieuwsblad, de eerste klassieker van het seizoen? "Met Tiesj Benoot moeten ze er samen voor zorgen dat ze meedoen voor de prijzen. Ze moeten elkaar aanvullen en sterker maken."

   

  "Benoot komt van een hoogtestage en heeft daar vorig seizoen goede ervaringen mee gehad (Benoot won de Strade Bianche vroeg op het seizoen, red). Ik denk dat ze er samen voor moeten zorgen dat ze in de finale zitten. Dan kan alles."

  Met Tiesj Benoot moeten ze er samen voor zorgen dat ze meedoen voor de prijzen. Ze moeten elkaar aanvullen en sterker maken.

  Kevin De Weert