• home
 • video
 • pas verschenen

  Clement: "Venten tegen jongens: dat heb ik ook in de kleedkamer gezegd"

  Philippe Clement.

  Clement en Genk gingen thuis zwaar onderuit.

  Voor Racing Genk is het een ontnuchterende avond geworden. Genk ging met de billen bloot tegen Slavia Praag. Coach Philippe Clement: "Je kunt niet overal voetballend uit geraken."

  "We begonnen goed met een verdiende goal en we wonnen veel duels", zag Philippe Clement, "maar na dat doelpunt viel dat weg. Zij zetten hoog druk, wij wonnen geen duels meer voorin en kwamen er bijna niet meer uit. Ze hadden veel duelkracht in de zestien. Dat hebben wij momenteel minder, dat is duidelijk, met de spelers die beschikbaar zijn."

   

  Genk verloor Vukovic na een botsing ("zijn borstbeen deed fel pijn"), Heynen en De Norre moesten door ziektekiemen van het veld. "Ik was vorige week ziek. Ik ben zoveel mogelijk weggebleven van mijn groep, maar ik moet in de kleedkamer komen om mijn werk te doen. Ik hoop dat ik niet de aanstoker ben."

   

  "Dit was een verdiende overwinning van Slavia. We zijn niet op voetbalgebied weggespeeld, maar vooral in de duels hadden we te weinig kracht en te weinig kilo's. Je kunt niet overal voetballend uit geraken, zeker op dit niveau."

   

  "Dit zijn ook avonden waarop je denkt: we hadden Seck (van Genk naar Zulte Waregem in de winterstop) goed kunnen gebruiken. Soms moet je ook voor dat evenwicht gaan. Dat het venten tegen jongens was? Ja, dat heb ik ook in de kleedkamer gezegd. Je moet ook duels winnen. Dat zijn belangrijke lessen voor mijn groep."

   

  "We hebben al een fantastisch seizoen gehad. We leggen de lat hoger en hoger. Op dit moment zitten we onder de lat van ons beste niveau. Dan kom je hier tekort. Of ik mild ben geweest in de kleedkamer? Het heeft geen zin om die groep nu af te maken. Ze hebben hun kop niet laten hangen. Het was zo'n avond waarop het ook niet meezat."