Bölöni en Kaya zijn gehoord voor hun kritiek op wedstrijdleiding

  " "

  Antwerp-coach Bölöni hekelde de prestatie van ref Smet en de videoref in Antwerp-Standard.

  Antwerp-coach Laszlo Bölöni en KV Mechelen-middenvelder Onur Kaya zijn gisteren op het matje geroepen in Brussel voor hun kritiek op de refs. De 2 werden gehoord door de ad-hoccommissie van de Pro League, die waakt over het respect voor de wedstrijdleiding. Maandag kennen ze hun straf.

  De 3-koppige commissie buigt zich over de uitspraken van Kaya over zijn gele kaart tegen Union die hem de bekerfinale kost. In krantenartikelen verweet hij scheidsrechter Laforge onder meer "een gebrek empathie".

  De Mechelse aanvoerder opperde ook dat zijn ploeg sinds het uitbreken van het voetbalschandaal in de herfst benadeeld wordt door de arbitrage.

   

  Een uur na Kaya moest ook Bölöni zich komen verantwoorden. Na de thuismatch tegen Standard (1-1) nam Bölöni de prestatie van scheidsrechter Smet en de videoref op de korrel. Onder meer over de rode kaart voor Lamkel Ze en de 0-1 van Lestienne, die na een VAR-tussenkomst goedgekeurd werd hoewel de lijnrechter gevlagd had.

  " "

  Onur Kaya mist de bekerfinale na geel in de halve finale.

  De 2 riskeren 5.000 euro boete

  De ad-hoccommissie bestaat uit ex-coach Ariël Jacobs, ex-speler Gonzague Vandooren en ex-ref Alexis Ponnet. Zij moeten oordelen of de verklaringen van Kaya en Bölöni ongepast of denigrerend waren ten opzichte van de wedstrijdleiding.

   

  De commissie geeft later deze week een advies aan de Pro League, waarna de sanctie dan wellicht nog deze week door het management van de Pro League wordt bevestigd. De 2 riskeren 5.000 euro boete.