• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Avermaet na tweede plaats: "Ik was te braaf in de sprint"

  "Een echte sprinter zou de deur dichtdoen, ik doe dat niet."

  Na zijn derde plaats maandag snelde Greg Van Avermaet vandaag naar een tweede stek in Oman. Deze keer was Sonny Colbrelli net iets sterker.

  Greg Van Avermaet gaf zich voor deze ronde drie kansen op een ritzege: zondag, maandag en dinsdag.

   

  De vorige twee ritten bleek Loetsenko te sterk, nu toonde Colbrelli zich sneller in de sprint.

   

  "We hadden een goed uitgekiend plan om een sprint met een grote groep te voorkomen", zegt Van Avermaet.

   

  "Er moest iemand van ons mee in de vlucht. Dat lukte met Nathan (Van Hooydonck, red). Op die klimmetjes maakten we dan tempo, in de hoop om de snelle jongens te lossen, maar er hingen er nog net iets te veel aan."     

   

  De vroege vlucht werd opgeraapt. "We hebben even gegokt dat hij voorop zou blijven, maar het leek dan toch op een sprint voor de rappe mannen uit te draaien. En dan deed mijn ploeg echt goed werk, maar win ik niet."

   

  "Ik ben gewoon te braaf in die sprint, ik had dat gat niet zo groot mogen laten worden. Een andere renner zou de deur dicht doen, ik doe dat niet en hij duikt er als een echte sprinter in en komt mij voorbij. Dat is jammer."     

   

  "Ik word hier tweede en derde, mijn kansen op een ritzege zijn wellicht voorbij.".

  "Niet bezig met klassement"

  "Morgen op de Green Mountain zal ik zo lang mogelijk proberen aan te klampen, maar dat is een lange klim, dus dat wordt moeilijk. Ik ga mijn best doen,  maar met dat klassement (hij staat nu tweede op 14 seconden van Loetsenko, red) ben ik niet echt bezig. Ik wil mezelf zeker testen bergop, maar ik dicht mezelf daar geen kansen toe", besluit Van Avermaet.

  Tweet van Van Avermaets ploeg: