• home
 • video
 • pas verschenen

  Titelhoudster Imana Truyers haakt af voor BK met kuitblessure

  Imana Truyers won vorig jaar het BK in het Park van Laken.

  We krijgen zondag een nieuwe Belgische kampioene in het veldlopen, dat is zeker. Imana Truyers haakte immers af voor haar titelverdediging. De 25-jarige atlete sukkelt met haar kuit.

  Na 3 jaar Louise Carton zette Truyers vorig jaar in het Park van Laken haar naam voor het eerst op het BK-palmares. Haar kuit speelde haar ook al parten bij de CrossCup in Hannuit en deed haar ook de manche in Rotselaar missen. Ze bevestigde vandaag haar forfait voor het BK in Laken van zondag.

   

  De grote favoriete om Truyers op te volgen is Nina Lauwaert. De 30-jarige loopster kon nog nooit de titel pakken. Ze eindigde 22e op het EK veldlopen en is dit winterseizoen nog ongeslagen door haar Belgische concurrentes. Louise Carton is net als Truyers geblesseerd.