• home
 • video
 • pas verschenen

  Orlans: "Nieuwe preses KVO wou graag meer investeren dan vorige"

  " "

  Vorig jaar bij de overname: voorzitter Peter Callant, sportief directeur Hugo Broos en algemeen directeur Patrick Orlans.

  Algemeen directeur Patrick Orlans schetst Frank Dierckens, de man die vandaag Peter Callant afloste als nieuwe voorzitter van KV Oostende. "Frank is een aimabele topzakenman en voetbalmens. Hij is de voorbije 3 jaar zot geworden van Oostende."

  Orlans kwam nog even terug op de beslissing van Callant om te stoppen. "Hij had het de laatste tijd heel druk als CEO bij zijn verzekeringsmaatschappij, onder meer met verschillende overnames. Hij had ondertussen met 2 ondervoorzitters 2 rechterhanden. Zo kwam hij tot een zakelijke overeenkomst met Frank Dierckens, die de fakkel overneemt."

   

  "Peter was altijd zeer open en transparant en betrok zijn ondervoorzitters zeer nauw. In het voetbal gaat het ook om centen. Peter had snel gezien dat onze nieuwe voorzitter iets meer wou investeren. Hij heeft dan heel nobel de weg vrijgemaakt voor Frank Dierckens."

   

  Je zou kunnen stellen dat de sterkste figuur op financieel vlak nu op de voorgrond treedt. Orlans: "Peter heeft de verdienste gehad om het jaar 1 na Marc Coucke als crisismanager met zijn team een beetje te hebben opgelost. Op termijn moet er gekeken worden om af en toe een injectie te doen om te vermijden dat we altijd op die 14e plaats zouden staan."

   

  Onder Dierckens komt er meteen een kapitaalsverhoging. "Dat heeft hij beloofd en gaat hij ook doen. Dat was ook een belangrijk iets in de overdracht."

  In het voetbal gaat het ook om centen. En Peter Callant had snel gezien dat onze huidige voorzitter daar iets meer in wou investeren. Hij heeft dan heel nobel de weg vrijgemaakt voor Frank Dierckens.

  CEO Patrick Orlans

  Wie is Frank Dierckens?

  Orlans geeft uitvoerig antwoord op die vraag: "Frank Dierckens is een topzakenman bij Diaz Sunprotection, gespecialiseerd in gordijnen en zonneweringen. Hij heeft ook een fabriek in China."

   

  "Hij is heel voetbalminnend. Je kunt zijn publiciteit ook op andere voetbalvelden zien. Hij bekijkt 2 à 3 voetbalmatchen per weekend en geniet daarvan. Hij is al 3 jaar op Oostende. Hij is gekomen als sponsor en in het ondervoorzitterschap geparachuteerd en nu is hij voorzitter."

   

  "Het is een aimabel zakenman die heel goed kan rekenen, vind ik. Hij heeft een hart voor KVO en was ermee begaan dat de toekomst moest verzekerd worden. Hij was niet van jongs af supporter. Hij is uit Tielt. Toen we met Oostende onze play-offs in Roeselare speelden, heeft hij de weg gevonden naar KVO. We hebben toch af en toe het talent van mensen te overtuigen om zot te worden van KVO. En hij is er zot van geworden."

  Het journaalverslag over de voorzitterswissel:

  "Hugo Broos en Gert Verheyen moeten in jaar 2 uit de kast komen"

  Wat is de ambitie van de nieuwe voorzitter? Orlans: "Hij wil maken dat we op lange termijn een middenmotor kunnen zijn. Ik heb in mijn betoog vanochtend aan het management en het personeel 2 woorden gezegd: "gewoon" en "echt". KVO moet gewoon en echt zijn."

   

  "We moeten het niet omkeren. De 5 jaar onder Marc Coucke waren de mooiste jaren uit mijn carrière, maar toch een klein beetje artificieel met de centen van Marc. Dat hebben we dit jaar kunnen omkeren met Peter Callant."

   

  "We willen dat bestendigen, maar zouden ook heel graag eens in de linkerkolom spelen. Zoals STVV nu doet en Moeskroen 15 op 15 haalt, dat moet ook mogelijk zijn. Daarvoor kijk ik naar ons sportief management en moeten Hugo Broos en Gert Verheyen in jaar 2 eens uit de kast komen."

   

  Orlans is goed geplaatst om te vergelijken met de periode-Coucke. "Het budget van inkomsten is hetzelfde, alleen is het budget van onkosten nog tamelijk hoog door de hoge spelerslonen. Dat wisten we en we wisten dat dat zwaar ging worden. Toch zijn we daar goed doorgekomen en kunnen we nu een beetje ademen."

   

  "Dankzij de injectie van Frank Dierckens kunnen we deze zomermaanden diep ademen. Dat is belangrijk. Als er 100 procent te herstellen was, zitten we nu aan 80 procent en moeten we maken dat Frank Dierckens dat laatste ritje van 20 procent toerijdt."

   

  "Dan kunnen we ervan uitgaan dat we alle inkomsten kunnen laten vloeien naar de sportieve successen die er hopelijk komen."