• home
 • video
 • pas verschenen

  Het weekend van de straffe uitspraken: "Goed veldje, he?!"

  Het moment van de "Play-off-waarheid" komt in zicht. Staan daardoor de zenuwen wat strakker gespannen? Het aantal straffe uitspraken op speeldag 26 was in elk geval opvallend.

  "Lekker veldje"

  Er is deze speeldag (en ook al eerder) veel gezegd over de erbarmelijke staat van het grasveld in Jan Breydel, maar de grappigste opmerking kwam van de aanvoerder van Club Brugge zelf. "Lekker veldje, he", begon Ruud Vormer zijn praatje met scheidsrechter Erik Lambrechts.

  "De trainer is niks, spelers zijn niks, alles is drama"

  Club Brugge-trainer Ivan Leko was ondanks de Brugse zege opvallend verbeten. Zijn lichaamstaal was nerveus, zijn woorden waren scherp en vaker dan anders zocht hij zijn heil in het Engels. 

  "Spreken over beste ploeg van het land, vind ik zever"

  Dat de topper iets te weeg bracht bij de tegenpartij, bleek ook bij Genk-aanvoerder Leandro Trossard. Die blijft meestal kalm en op de vlakte in interviews na de match, maar was nu behoorlijk scherp. "Als onze daden aan het einde groter zijn dan hun (Club Brugge) woorden, ben ik absoluut tevreden."

  "Vertenten en Delferière waren in mijn ogen heel goed"

  Het pad naar het weekend van de scherpe uitspraken was geeffend door Hannes Van der Bruggen op zaterdag. De KV Kortrijk-speler was niet tevreden over de wedstrijdleiding en liet daarom het ballonetje op om scheidsrechters Vertenten en Delferière opnieuw een kans te geven, zolang ze niet schuldig zijn bevonden in het voetbalonderzoek. "Het kan alleen het niveau ten goede komen." 

  Tweets van Van der Bruggen en KVK-voorzitter Allijns: