• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Alaphilippe legt Colombianen het zwijgen op en beukt naar winst

  Julian Alaphilippe

  Alaphilippe neemt ook de leiderstrui over van Jungels.

  Julian Alaphilippe heeft opnieuw voor een feestje gezorgd bij Deceuninck-Quick Step. De Fransman ging in de Ronde van Colombia op de valreep op en over twee vluchters en denderde richting de winst. Alaphilippe neemt ook de leiderstrui over.

  De vijfde etappe in Colombia werd er eentje om te onthouden. Al vroeg in de koers moest meervoudig Tour-winnaar Chris Froome het peloton laten gaan na een valpartij: het sein voor de favorieten om hun slag te slaan. 

   

  Een kopgroep met onder anderen Alaphilippe, Anacona, Sosa, Carapaz en Martinez ging eens stevig op de pedalen lopen en snelden ervan door. Maar onder leiding van Astana werd de voorsprong van de vluchters nooit echt groot. De Kazachse formatie reed voor kopman Angel Lopez. 

   

  Toen de vluchters de slotklim in de ogen keken, leek het peloton dan toch geklopt. Sosa en Martinez wilden hun thuispubliek verwennen en schoten weg uit de kopgroep. Maar in het peloton regende het Colombiaanse aanvallen, enkel Lopez bleek sterk genoeg om terug te keren. Hij plofte zich in het wiel van Carapaz en Alaphilippe. 

   

  Vooraan leken Sosa en Martinez op weg naar de dagzege, maar in de slotkilometers kwamen Alaphilippe en co op de valreep nog tot bij de twee vluchters. De Fransman zette zich op kop en duldde niemand meer over zich. Hij snelde naar de dagzege en neemt ook de leiderstrui over van ploeggenoot Jungels.

  VIDEO: Alaphilippe beukt naar de winst

  Uitslag rit 5

  1. Julian Alaphilippe (Fra) in 4u16'44"
  2. Miguel Angel Lopez (Col) z.t.
  3. Richard Carapaz (Ecu)  
  4. Daniel Felipe Martinez (Col)  
  5. Ivan Ramiro Sosa (Col) op 6"
  6. Bob Jungels (Lux) op 42"
  7. Rigoberto Uran (Col) z.t.
  8. Alejandro Osorio (Col)  
  9. Nairo Quintana (Col)  
  10. Egan Bernal (Col)

  Stand na de 5e rit

  1. Julian Alaphilippe (Fra) in 14u40'46"
  2. Daniel Felipe Martinez (Col) op 8"
  3. Miguel Angel Lopez (Col) 23"
  4. Ivan Ramiro Sosa (Col) 29"
  5. Bob Jungels (Lux) 53"
  6. Richard Carapaz (Ecu) 55"
  7. Rigoberto Uran (Col) 57"
  8. Lawson Craddock (VS)  
  9. Egan Beral (Col) 1'05"
  10. Oscar Sevilla (Spa) 1'27"