• home
 • video
 • pas verschenen

  Gilbert oogst meteen in 17e profseizoen: "Er is nu minder druk"

  Philippe Gilbert.

  De zoontjes van Gilbert mochten mee op het podium.

  Vorig jaar moest Philippe Gilbert tot het najaar wachten op een eerste seizoenszege, dit jaar schoot de 36-jarige renner van Deceuninck-Quick Step al raak tijdens zijn eerste koersdagen. "Mijn zoontjes waren aanwezig bij mijn zege. Dit zullen we nooit vergeten."

  "Het was zaak goed te timen en dat deed ik"

  Na zijn loodzware val in de Tour de France kon Philippe Gilbert vorig jaar in de GP d'Isbergues eind september toch nog het zegegebaar maken. Dit seizoen was het al prijs bij zijn eerste competitiekilometers in de Tour de la Provence.

   

  "Ik bleef rustig en was goed omringd in de slotronde. Mijn ploegmaten brachten me in de perfecte positie richting de slotklim en ik bleef kalm toen het aanvallen begon te regenen. Ik bleef de focus houden, goed vooraan rijden en wachtte de sprint af met een kleine groep", doet Gilbert het verhaal van zijn overwinning.

   

  "Het was zaak goed te timen en dat deed ik. Ik lanceerde mijn sprint op 120 meter van het einde, perfect. Het is fijn om vroeg op het seizoen te winnen, er is nu minder druk. Dit zal me wat mentale rust en vertrouwen voor de komende koersen geven."

   

  Gilbert kon de zege vieren met zijn zoontjes, die de koers vanop de eerste rij beleefden. "Dit is zeer mooi. Ze zijn niet elke dag aanwezig op een koers die ik win. Dit zullen we nooit vergeten."

  De vreugdetweets van Gilbert: